Bolesť bruška pri prvej menštruácii
Dcéra má 12rokov už taký rok jej rastú prsia aj ochlpenie , od včera večera ju vraj boli brucho (nie spodok brucha) nie veľmi len tak trochu ... Že keď stojí tak ju to tak záťaži trošku viac , keď sa dá na jeden bol troška uľaví alebo tak ale že to je len také ako keď ma stred tak tak že to je ale teraz stres nemá mať z čoho, škola nie, je doma celý tento týždeň. Môže to byť predzvesť prvej menštruácie ? Samozrejme že pôjdeme k dr len sa pýtam či Vaše dcéry náhodou takto nebolelo brucho pred prvou MS ?
svoju si nepamatas? mna nic nebolelo pred prvou. nema vetry? slepak? pokazeny zaludok?
Moju pred nebolelo,dostala pred dvomi mesiacmi,dosť silnú na prvýkrát,začalo bolieť až keď dostala.odvtedy nic
Podľa mna môže..ja si pamätám pri svojej a to už je teda rokov, že mamina aj brat mali pár dni predtým crevnu virózu a pri mne si mysleli,ze som to dostala tiež a viem, že ma lekár vypísal a keď som bola doma, tak mi došla prva menstruacia😀ešte si aj pamätám že mi mamina doniesla Milka tender ako bolestne🤣
Dcéra dostala práve včera 1x. Bez bolesti brucha a výtoku. Pot, ochlpenie a posledné jej narástli prsia ... Je to veľmi individuálne podľa mňa.

Môže nemusí