Bolesť hrdla a obavy z leukémie u tínedžera
Dobrý deň, som chalan a mám 13 rokov. Od minulého týždňa ma pobolieva hrdlo, vtedy tak slabšie, hlavne po okrajoch. Pred dvoma dňami som bol na výlete vonku a nemal som na sebe šál. Bolo dosť chladno a pil som bublinkovú minerálku. Po príchode domov sa mi bolesť zhoršila, v noci som mal zimnicu. Keďže sa snažím liečiť šalviovým čajom a kloktaním slanou vodou tak bolesť hrdla sa zmiernila. No trochu ma pobolieva okolie hrdla a bojím sa že to môžu byť lymfatické uzliny. No žiadny príznak nejakej chrípky alebo prechladnutia nemám. Žiadny sopel, kašel, ani pocit byť chorí. Jedine ma boli ucho, pravdepodobne prievan. Možno by to mohlo byt ofuknutý krk ale to sa mi nezdá. A práve sa bojim leukemie ktora ako priznaky má práve tie uzliny a bolesť ucha. Naozaj sa vážne bojím, pokiaľ máte s niečim podobným nejaké skúsenosti tak by som bol rád za odpobeď. Ďakujem
Moze byt angina.typicka bolest hrdla,zimnica,mozu byt horucky.sople/kasle nebyvaju.ved sa porad s rodicmi,alebo skus pohotovost,ak by ta to velmi bolelo,na to su lieky (antb,penicilin)..ked sa skusis pozriet do hrdla,nemas biely povlak na mandliach?
V Tom prípade mám leukémiu mne uzliny na krku bolia každý mesiac. Ale útesom ťa budem mať 30 a ešte žijem tak ešte nejaký čas máš
A rodičov nemáš? Neriešia to s tebou, resp. ty s nimi?
Tazko ti odpovedat bez vysetrenia
@kavasmliekom Ďakujem za odpoveď, viem možno sa strachujem nadbytočne asi by som to mohol obmedziť. Každopádne ďakujem
@lienka9 nebolí na to až tak to hrdlo, skôr medzi krkom a čelustnou kosťou. Neviem asi to môže byť ofuknúty krk, alebo bolesť hrdla prenika až tam vyššie. Asi sa strachujem zbytočne veľa to je možno pravda. Aj tam pod uchom celý ten akokeby pás ale nie moc... asi teda prechladnutie aj z boku. Každopádne ďakujem asi to začnem riešiť s rodičmi a následne, ak budeb potreba tak zájdem k lekárovi. To neznamená že ak máte niečo na mysli tak budem rád za každú odpoveď. Ďakujem za odpoveď, pomohly te mi
@lukbe áno máte pravdu poviem im to.

Možno by si mal ísť spať a vypnúť mobil, môžeš aj oslepnuť