icon

Bolesť nôh u detí do 5 rokov, slabá imunita a bolesti zubov

27. apr 2025

Môj syn má dlhodobo (asi 3 mesiace)
problém s nohami . Ma 4 roky a sťažuje sa na bolesť pod kolenom na ľavej nohe momentálne to už prešlo na hornú časť oby dvoch nôh ,jeho chôdza je nestabilná niekedy aj pokulháva. Ta bolesť chodí v intervaloch nie je stála. Dlhodobo na prechádzke (asi rok )to tvrdí,že nevládze,stále vozím v kočíku .Zatiaľ je to bez obmedzenia v hre ale je vidieť pri hre hlavne vonku ,že sa niečo deje. Synčeka mam adoptovaného, biologicka matka bola drogovo závislá, niektoré jej deti sú postihnuté. Syn bol sledovaný na infekčnom a neurologii, minulý rok nás vyradili z ambulancie, výsledky mal v poriadku.
Od januára sme boli chorí v kuse teploty, kašeľ, sople .Pretrvá u neho aj bolesť bruška ale nemá pravidelne stolicu, stále nosi na kakanie plienku nemôže sa vykakať do nočníka ani na záchod mám taky pocit, že tam bude problém kvôli nožičkam . Čakáme na vyšetrenie krvi.
Môže to byť aj z Covidu ? Čakám ešte ortopedické vyšetrenie, má niekto niečo podobné. Ma už dva roky problém so zubami,.Možno to aj považovat za nejakú intoleranciu?

luciferka93
27. apr 2025

Na to kakanie ste neskúšali dáke probiotika?

Co sa noziciek týka, napíšem našu skúsenosť... Syn 3 ročný boli sme vonku a stále sa sťažoval na bolesť noh, mysleli sme si ze rastie lebo fakt aj narástol, večer mastili nohy lesanou jo nepomáhalo... Išli sme k fyzioterapeut ké a ta nám pomohla neskutočne... Sú to 3 mesiace ci k nej chodíme, cvičíme nohy a spevňujeme svaly na nohách a dokonca aj bruchu a odvtedy sa nesťažuje na bolesť nôh a to ma 3 roky a naposledy nám prešiel 8km na turistike... Predtým sme mali problém aby prešiel 1km... Mne aj na fyzio vravela ze deti začínajú bolet nohy a čím viac sa to zhoršuje tak to prechádza vyššie a môže začať bolieť aj chrbátik... Skúste pozrieť ci nemá ploche nohy, alebo vpadnute členky, priehlavok atd...

Bolest bruška môže byť spôsobená aj tým ze nekaka pravidelne... Mne malý vtedy aj veľmi málo jedol.. Nasadili sme probiotika a kaka aj 3x za deň 😃

Toto je moja skúsenosť, možno pomôže ☺️

maxik24
Autor odpoveď zmazal
vahcaac
27. apr 2025

Vyšetrenie krvi pri týchto symptomoch je dôležité, od výsledkov sa potom odpichnúť. Fyzioterapeut, alebo ortopéd by tiež nebol na škodu.

tanyan
27. apr 2025

Len mi napadlo či má v poriadku úroveň vitamínu D... Jeho nedostatok negatívne vplýva na kosti aj trávenie. Imunita úzko súvisí s trávením, takže pri zlepšení trávenia sa automaticky zlepšuje aj celková imunita.