icon

Bolesti bedier u 2 a pol-ročného dieťaťa

derdia
22. aug 2020

Ahojte prosim, viem, ze toto nie je navstivenie lekara....
Ale chcem aspon skusenosti a radu.... Dcerka sa mi stazuje a dlhsie, ze ju boli ritka... Ale napr. dnes ukazovala ako keby na bedrove klby... Nie na ritny otvor ale zadkove polgule... Ci ako sa to vola... Plus v noci hocikedy strasne zaplace...a vsimla som si este, ze rano kym spravi prve kroky tak chodi ako robot... Ako leby sa musela rozchodit... Su aj vase dietky na tom tak rano? Alebo vyletia z postele a hned behaju ako srnky?asi pojdem k doktorke... Ma dovolenku... A tak neviem co robit... Mala teraz aj taky vysyp na tele ale to uz pomaly prechadza vdaka masti od koznej... Viac na nu nik nepozeral. Ked som riesila ten vysyp.a dnes som si vsimla, ze sice nespinkala lo obede... Ale spravala sa tak, ze trosku tancovala potom si prisla sadnut a oddychovala 10 minut... Potom zase sla tancovat a zase oddychovala a potom to spravila zase....
Dakujem za vase reakcie... Len tak nejake rady, skusenosti, myslienky...

danielahamar
22. aug 2020

Zober ju radšej k mudr, nech ju pozrie ortopéd, možno jej chýbajú len nejaké vitamíny, ale možno nie.

katrin21
22. aug 2020

Urcite treba ist k lekarovi...su rozne ochorenie klbov,niektore sa vyvinu az neskor..jedna znama v 5rokoch rok lezala v Tatrach v liecebni so zavaziami,potom.sa naspat ucila chodit... upravilo sa jej to,dnes je dospela a ma 3 deti ,ale zacalo to presne takto nevinne bolestou klbikov,krivanim atd.... snad to u vas nic nebude ale urcite to konzultuj u lekara. Aj u dvoch- troch

miskooo1987
22. aug 2020

Normálne toto je na lekára...to môže byt kľudne nejaká vývojová vada kĺbov, alebo take...

salome123
22. aug 2020

@derdia nemala kliešťa?

0silvia0
22. aug 2020

@derdia na klby "sadaju" rozne choroby a zapaly, toto chce komplexnejsiu diagnostiku.

derdia
autor
22. aug 2020

No baby ja neviem ja som sa teraz nejak zobudila... Boze doteraz som si to nejak nevsimla nidy poriadne... Mala kliesta aj dvoch ale minuly rok... Tento rok nie... A vzdy som ich nasla hned takych malinkych a vytiahla...dam ju vysetrit a nenecham sa odbit to je jasne... Dakujem za povzbudenie...

derdia
autor
22. aug 2020

Ale napr citala som teraz ze co ma ten vysyp na tele ze to mozu byt kludne osypky ale ked je ockovana tak jasne ze len trosku to vyskocilo... Ale pred tym mala aj kasel a nadchu az potom ten vysyp a bolesti klbov az teraz zacala udavat... Teda tie bedrove...

katrin21
22. aug 2020

@derdia pred tyk vysypom nemala horucku?

derdia
autor
22. aug 2020

@katrin21 ahoj vies co ja ani neviem... Ale asi nie.. Lebo to by bola unavena a spava a nic take som nepostrehla... Mala len nadchu s klimi.

danielahamar
22. aug 2020

@derdia salmonelu nemala náhodou?

miskooo1987
22. aug 2020

@derdia no ak mala kliešťa, tak určite k lekárovi.... borelióza sa kľudne prejaví po roku...

simsalabim
22. aug 2020

@derdia mohla by to byt aj juvenilna artritida, mal to znamej syn, tiez sa to prejavilo v 2 rokoch. Urcite treba k lekarovi.

majamat
23. aug 2020

ja som rano stuhnuta poriadne 😀 ale teda u dietata to nei je OK. stuhlost moze naznacovat zapalove ochorenie klbov, pricina zapalu moze byt rozna - ako abby pisali, vrodena vada krlbov, infekcie,a ko anpr, borelioza a pod, pripadne detska reuma.
urcite to treba vysetrit.

soldi
23. aug 2020

@derdia ranna stuhnutost byva typicka pre detsku reumu. casto sa objavuje okolo dvoch rokov. najviac to bolo v noci a rano. skus ci nema tie klby teplejsie. navsteva lekara je urcite namieste. cim skor. treba odbery krvi - ko, zapalove a aj reuma faktory, protilatky na boreliozu, sono.