icon

Bolesti uší u detí počas nočného spánku: Ako na to?

19. okt 2024

Ahojte, bojujeme s nadchou uz 2. tyzden a teraz sa zacalo diat ze dcerka sa po cca 2-3 hodinach spanku zobudi ze ju boli ucho , ra zjedno raz druhe, niekedy obe. Asi tam ma zalahnute , davala som zatial nurofen a pomohlo jej to . OKrem toho berie Sinupret. Viete mi nieco odporucit ? Kvapky a pod. si vobec nechce dat nakvapkat , maximalne tak nieco na oralne pouzitie :-/

jazula
19. okt 2024

Keď Nurofenom to len potlačíš… Po mojej skúsenosti by som šla k pedi a na ORL. U nás (3r) bol trochu soplík, po týždni ju 2 noci trochu bolelo uško (po Nurofene to prešlo a cez deň nič) a bol z toho obojstranný zápal stredného ucha a 14 dní ATB. 🙄

autor
19. okt 2024

@jazula a prečo ste potom šli k dr. keď už jej nič nebolo? Asi pojdem s tým v pondelok predsa...

autor
19. okt 2024

@jazula resp. Teda mala tvoja malá aj iné príznaky okrem toho zalahnutia? A koľko mala rokov? Lebo čítam ze nad 2r sa pri nekomplikovanom zapale nedavaju atb ze sa prave len lieci symptomaticky

jazula
19. okt 2024

No ono jej doznieval ten soplík a potom začalo to nočné bolenie uška. Prvú noc som dala raz Nurofen, spala do rána, ďalšiu noc zasa, to sa mi už nezdalo, tak som šla k pedi. Predtým, ako ju bolelo prvý krát uško, mala cez deň trošičku v kútiku očka akoby taký ten hnisavý výtok. Ale len trošku. Ja som aj dr povedala, že ona má všetkého trošku…trošku soplík, trošku zvýšenú teplotu (len do cca 37,3), trošku výtok z očka, trošku bolesť uška…len bolo tých trošiek nejako veľa naraz. Moč mala ok ale CRP vysoké, tak nás poslali na ORL a tam že “zapálené všade, kam sa pozriem” a ATB na dva týždne.
Mala 2r8m.

autor
21. okt 2024

@jazula tak sme boli, CRP nizke, do usi jej sice nekukala ale tak sa tvarila ze co tam vobec s nou robim... :D ale aspon mam klud 🙂 vdaka za pomoc ale

jazula
22. okt 2024

Tak to je ten lepší prípad, ísť tam zbytočne 🙂