icon

Brnenie spodnej pery u novorodenca

24. aug 2022

Ahojte, pri kojení som svojej 3tyzdne starej dcérky pociťujem ako by jej sem tam brnila, triasla sa spodná pera. Môže to signalizovať nejaký problém ? ( zo zimy to nie je stále je oblečená a prikrita tak aby jej nebola zima a ani príliš horúco) nestretol sa s tým niekto? Mám obavy…

budajova09
24. aug 2022

Aj moj maly triasol briadkou pri kojení, postupom času to samé vymizlo tak ako moorov reflex či reflux 🙂 buď v klude

vasaol
24. aug 2022

Ahoj mam 3 deti a u posledného keď sa narodil minulý rok som sa s tým stretla....nie pri kojeni ale keď som ho dvíhali tiež zatriasol perou ako keď je zima a tiež to nebolo od zimy...riešila som to s mudr...povedala ze si myslí že nič vážne ( musí dozrieť nervový systém) ale ze pre pokoj na duši u oboch nás poslala k neurologicke....tam bolo všetko ôk....trvalo to cca do 2-2.5m potom zmizlo....ešte mi napadlo ze môj maly estw aj rukami a nozkami klepal

jjanulienka
24. aug 2022

Aj moja to robila keď iba držala prsník a práve necucala. Je to normalne

hariet
24. aug 2022

Je to uplne normalne - ide o nezrelu nervovu sustavu.

drake122
24. aug 2022

@vasaol To bolo naozaj nepotrebné od Tvojej doktorky. Ten neurológ určite prevracal očami. Ak nie pred Tebou, tak potom si vyšla odtiaľ. Je to bežný prejav zvýšenej dráždivosti novorodenca a vekom to zmizne. Stačilo, aby Ťa ukľudnila takto Tvoja doktorka, no nie, namiesto toho alibizmus a Teba s novorodencom zbytočne prehnala na nepotrebné vyšetrenie.

anavixy
24. aug 2022

@drake122 tiež nechápem takéto dr, vie, ze je to ok (co by to vlastne malo znamenat ze by to nebolo ok?) ale pre istotu chodte dalej 🙈

emma9796
5. júl 2024

Pre mna to Robi 10 mesacna dcerka… vy ste dozvedeli daco ze preco to bolo?
Chcem ist s nou aj ja na neurologiu