Búchanie hlavy dieťaťa o stenu
Dobrý deň . Prosím vás chcem sa spýtať na vaše skúsenosti. Syn má 16 mesiacov, a začal si posledné dni búchať hlavu o stenu. Už si buchol aj o zem aj o gauc. Nemyslím na autizmus,pretože ostatné robí všetko pekne ako má. Čo to môže byť?
Búcha si hlavičku keď nerváčí? Niekedy tieto malé deti keď majú nervicky a nevedia si pomôcť tak robia takéto veci
hm, to robí keď je rozrušený? ak áno, je to pravdepodobné afektové správanie - ako píše @anonym_ccca4a - ale vôbec by som to nepodceňovala - treba vyšetrenia - hlavne neuro a psycho - nášmu takto zistili nezrelú nervovú sústavu - s možnou hyperaktivitou, ktorá s neskôr nepotvrdila, ale potvrdila sa add a neskôr aj rôzne poruchy učenia… ak budete chodiť na psychológiu - tebe by som radila rozprávať s psychologičkou tiež - budeš potrebovať špecifické výchovné postupy pri takom dieťati… možno to prejde ako u chlapčeka hore - ale možno nie. ak chceš napíš ip..
Áno robí to aj vtedy keď je nervózny a hnevá sa ale minule sme sa hrali v pohode na koberci prišiel ku gaucu dobol si dvakrát hlavu a pokračoval v hre ďalej ,to sme ostali taký v šoku, že ahoj gauc tu si buchnem hlávku a idem ďalej 🙂
hm, to robí keď je rozrušený? ak áno, je to pravdepodobné afektové správanie - ako píše @anonym_ccca4a - ale vôbec by som to nepodceňovala - treba vyšetrenia - hlavne neuro a psycho - nášmu takto zistili nezrelú nervovú sústavu - s možnou hyperaktivitou, ktorá s neskôr nepotvrdila, ale potvrdila sa add a neskôr aj rôzne poruchy učenia… ak budete chodiť na psychológiu - tebe by som radila rozprávať s psychologičkou tiež - budeš potrebovať špecifické výchovné postupy pri takom dieťati… možno to prejde ako u chlapčeka hore - ale možno nie. ak chceš napíš ip..
@biba_18 keď sa môžem spýtať v akom veku vám zistili tu add ? A nezrelu sustavu ?
stretla som sa s tym, ked sli zuby a dieta si takto zrejme nevedomky "vybijalo" bolest.
Náš to robil tiež určité obdobie a prešlo to. Bolo to chvíľkové.
prosim ta co ma buchanie hlavy o stenu spolocne s autizmom?? deti ktore sa nudia alebo su frustrovane si takto kompenzuju svoje pocity tot vsjo
prosim ta co ma buchanie hlavy o stenu spolocne s autizmom?? deti ktore sa nudia alebo su frustrovane si takto kompenzuju svoje pocity tot vsjo
@kacena4 prepáč , viem nemala som to tam napísať, len pediatrická spominala že toto môže byť priznak, ale nie moja, sestrina
@anonym_autor začal ako váš, tiež mal toľko cca… na eeg sme boli keď mal 2 roky? 2,5? taký prcek bol…
@anonym_autor začal ako váš, tiež mal toľko cca… na eeg sme boli keď mal 2 roky? 2,5? taký prcek bol…
@biba_18 nám eeg robili v júni všetko ok, ďakujem ti 🙂
@anonym_autor tak máte eeg a všetko ok, tak potom super. lebo jemu to tam objavili vtedy…
Ne idú jej zúbky?
Kamoskina dcerka to robila v takomto veku, asi mala stres z toho, ze cakali dalsie babatko... po par mesiacoch preslo. Myslim, ze kamoska jej vzdy fyzicky zabranila v tom, aby to robila. Uz ma 4.5roka a autizmus nema, ale je taka temperamentna.

@anonym_autor mala som takeho chlapčeka, o ktorého som sa starala. Mamka zisťovala čo to môže byť a nakoniec sa zistilo, že sa “ukludnoval” takto. Nahromadený stres takto zo seba dostával. Po 4 mesiacoch to prestal robiť.