Častá chorobnosť u 4,5-ročného dieťaťa
Dobrý deň chcem sa možno len vypisa neviem možno hľadám útechu že nesmie jediný a jej aj iné dieťa
PS prepáčte že je to dlhé
Mám dcéru 4,5 roka .
Do škôlky nastúpila v septembri 2024 ako 3,5 ročná .
Do januára 2025 to bolo ešte okej bolo to pol na pol chvíľ chorá chvíľu zdravá .
Od februára 2025 to išlo rapídne dole škôlke nevydrzala ani 5 dní po sebe ( pretym prvom pol roku bola 25 dní po sebe školke )
Do júla do 13.7.bola škôlke do kopí 40 dní aj na koči škôlky v júli .ochorela ale ako som si ju dala do kopí bola zdravá celi august.
September začala školák a už po 4 dňoch bola chora už kašľa následne sa u nej prejavili kiahne ovčie ( áno viem kaziť sa musela niekde inde ako škôlke ).to od 5.9.bola doma chorá 7.9 sa inej objavíli kiahne kde 8.9.to lekár potvrdil a diagnóza bola ovčie kiahne + prechladnutie .doma mala byť do 21.9.co bola ale do 22.9.mohla do škôlky ale nedala som vedela som že je imunita oslabená aj na dieťati bolo vidno že by ešte nezvládlo celí deň škôlke .tak bol týždne na vyše na stúpla 29.9..do škôlky stim že už 2.10.nesla mala teplotu ten jeden deň od potom kašeľ a sopel išli sme ku lekárovi 6.10.dal jej antibiotík (ospen 400 a trifed zelený sirup ) bola to angína doma bola do 14.10..
Do škôlky nastúpila 15.10. stim že chodila 3 dní av piatok po škôlke mala zvýšenú teplotu tak som ju nechala doma víkend plus pondelok ale nič jej nebola nemala cez víkend ani teplú tak lekár povedľa že do škôlky môže to sa zopakovalo aj aj ďalší víkend že mala v sobotu zvýšenú teplotu lekár kazla nechať doma do utorka a tak aj bolo doma nič iné jej nebolo tak vstredu išla do škôlky chodila 3 dní potom bola víkend a chodila ešte 4 dni ale 7.11.dostala zase teplotu 10.11.sme išli ku lekárovi teplotu mala len jedne deň a že začala.kaslat lekár povedľa že je brutálne zahlienena dal na erdomed a na ďalšie kontrole nás znovu poslal stim na ORL že je zahliena stále 10.11do 23.11.vybralan1celu fľašku erdomed a zdruhe polku už jej bolo dobré lekár schváli na stup do škôlky ale( bol na moju žiadosť urobený ster z nosa či nieje streptokok v škole ho malo veľa detí bol však negativny )24.11.sme išli ku zubarovy potom 25.11/26.11 bola škôlke .27.11.na moju žiadosť sme navštívili druhu orl nebola som spokojná z ošetreny v tej predchádzajúcej druhá ORL má podozrenie že u dieta má reflux skrity ktorý spôsobuje dlho trvajúci kašeľ aj po chorobe .28 11.bola škôlke víkend doma pohoda chodila z decembra 1.12./2.12/3.12
Ale keď už som 3 ponu prišla videla som že je zle že má už zvýšenú teplotu a že by iba spala čo mi potvrdila aj ucilka že spal ( ona škôlke naspava výnimočné repsitve ona nepsi ani doma od 1,5 iba keď je chorá alebo tak ).kým sme prišli domov tak už len späť raz vracala ale teplota bola stále Max 38,3 čakala som ale do pol hodiny od zvracanie jej vyletela teplota na 39 .a tak to bolo od 3.12.pobodbe do 6.12.v noci že mala teplotu medzi 38,5 až 40 .
Dávali sme sirupy lieky jej zaberali .
Lekár sa vyjadril že v piatok by aj tak nič nezistili či je dáky zápal v tele že ak by bolo horšie cez víkend že máme ísť na pohotovosť ku nemu až v pondelok 8.12.ale od nedele 7.12.bez teploty
8.12.lekar povedal že je zase zahlienena a zobrala jej krv stim že si mám o výsledku zavolať ale že je zahlienena iba vrchné dýchacie cesty dala sirup ( nazou už neviem ).stim že v stredu som volal mali sme prísť v piatok že malej vyšla pozitívny streptokok aj mononukleózou EBV.
Posla nás na infekčnu ambulanciu kde jej zobrali zase krv 12.12
( Kazla nám vyradiť len ťažké a mastné a smažené jedla že zatiel viac netreba a že nemá behať skákať )
A zobrala jej krv na iné infekcie. Zajtra máme ísť na kontrolu a po výsledky.
Ja vôbec neviem čo už mám robiť . Reálne ju mám strach dať do škôlky ale rodina to nechápe .
Na imunitu jej dávam vitamínmi C,D probiotiká.
Inhaluje vincetku každý večer aj ráno niekdy už od mája 2025 .do nosa som jej dával morskú soľ vždy večer a po škôlke .( Na ORL nám dali Coldisept nano silver že to môže dlho dobo že ju to lepšie ako naprikadla Vincentka )
Dala nám probiotiká do nosa Rinogermina.
Plus na druhá ORL dala gastrotuss baby po jedle .
Chodíme vonku za každého počasia aj keď je chorá ideme na krátku prechádzku kým nemá teplotu .
Plus na infekčné ambulancia dali isoprinosine tabletky
A to aj počas augusta bola v kolektíve chodili sme na rôzne akcie kúpať sa medzi deti do takej skupiny čo navštívila pred škôlkou a chorá. Nebola ani keď bola tak mala tak bola chorá len Max 2krat do roka a to november a jun alebo júl a nie ako teraz .
Detská aj infekčná je za vybratie mandle nosnej ja zatiel nie chcem vedieť názor ORL. Ktorá nám dala ďalší termín na kameru do nosa až na február 2025 keď sme boli 27.11.tak jej len pozrela nos a hrdlo a merala uši kde jej vyšli jedno trochu horšie a dala do správy že je podozrenie na zväčšenie mandlu.
Manžel aj svokroci to vyčítajú mne že je to moja chýba že je chorá stále ( nemyslím že robím chybu vlastne už ani neviem ) mala od roka a pol návštevu destku skupinu 1 krát týždenne kým nešla do škôlky chodili sme vonku na plávanie atď . Svokroci že čo bude mala zo zimy keď je chorá stále . Že ja za to môžem že je to moja chýba že nerobím všetko preto lebo ju nechám doma keď ochorie hneď len keď už vidím na neje že ide byť chorá aj tak choroba trvá dlhší .
Ja už neviem všetci obviňujú iba mňa .
Prepáčte koniec už bol trochu výlev.
Ďakujem každému čo to prečítal do konca
@dory11 skuste tu imuno, moj kaslal stale bola som na imuno a ze v ziadnom pripade vincentku ked ma alergiu ani inhalovat ani do nosa skuste vysadit. Aj my sme stale chori dostal teraz lieky od imuno a je to ovela lepsie.
Ak už odporučili tak daj vybrať nosnú mandlu, môjmu to veľmi pomohlo. Neváhaj. A podľa mňa je aj zbytočne ju nechávať doma keď ma v piatok zvýšenú teplotu, načo ma báť doma ešte aj v pondelok? - môj názor.
A svokra nech sa stará o seba, toto už keď počujem tieto premudrele svokry. 🙄🙄🙄
Ak už odporučili tak daj vybrať nosnú mandlu, môjmu to veľmi pomohlo. Neváhaj. A podľa mňa je aj zbytočne ju nechávať doma keď ma v piatok zvýšenú teplotu, načo ma báť doma ešte aj v pondelok? - môj názor.
A svokra nech sa stará o seba, toto už keď počujem tieto premudrele svokry. 🙄🙄🙄
@kvietok1233 skúsime si zajtra pýtať výmeny ( doktor bolo ešte v októbri prostí ORL že je to bežná chorobnosť že tam mám deti čo sú tam 4 krát za mesiac. .)
@mimi852021 práve že nám to kazla lekárka aj sprej aj inhalovat že máme skúsiť ale proste nejde mi to do hlavy kým nechodila do škôlky alebo teraz auguste tak takto chorá nebývala.
@anonym_107082
Svokra mi tvrdý že je to zbytočne že to jej synovy ( môjmu manželovi nepomohlo )ja si nemyslím že je to zbytočne svorka je nazoru že to robia rad radom každému dieťaťu ktorým nevedia čo robiť .
Ale ja sa chcem len nechať poradiť čo povie ORL .aj sesternica má 3 deti 2 už manžel vybraté majú a 3 to čaká v máji aj kamrakta teraz v auguste dala chlapcovi vybrat mladle .
Neviem pýtala som sa lekára kazla tak zvedavá posledné choroby od júla sa inej práve prejavili tepltovv jedne deň
@kvietok1233 skúsime si zajtra pýtať výmeny ( doktor bolo ešte v októbri prostí ORL že je to bežná chorobnosť že tam mám deti čo sú tam 4 krát za mesiac. .)
@mimi852021 práve že nám to kazla lekárka aj sprej aj inhalovat že máme skúsiť ale proste nejde mi to do hlavy kým nechodila do škôlky alebo teraz auguste tak takto chorá nebývala.
@anonym_107082
Svokra mi tvrdý že je to zbytočne že to jej synovy ( môjmu manželovi nepomohlo )ja si nemyslím že je to zbytočne svorka je nazoru že to robia rad radom každému dieťaťu ktorým nevedia čo robiť .
Ale ja sa chcem len nechať poradiť čo povie ORL .aj sesternica má 3 deti 2 už manžel vybraté majú a 3 to čaká v máji aj kamrakta teraz v auguste dala chlapcovi vybrat mladle .
Neviem pýtala som sa lekára kazla tak zvedavá posledné choroby od júla sa inej práve prejavili tepltovv jedne deň
@dory11 * (to manžel tam nemá byť )
@dory11 Tak aby ti nebolo smutno, my uz takto tahame 4. rok 😐 Ani mandlu nema zvacsenu, ani nic ine sa nenaslo. Uz sme si tak nejako zvykli, najhorsie to bolo, ked sme prvy rok a pol chytali vsetko aj my. Vobec nepoznam ten klasicky kolotoc ze rano vstat, potom skolka, praca, do skolky a domov. To trva vzdy len par dni a je to skor kolotoc home office, dovolenka, vymena sicht s manzelom. Mimo skolky mi tiez vobec nechorie, takze si myslim, ze je za tym aj nejaky ten stres zo skolky a z deti, hoci je to super skolka. Raz to prejde, nikto nie je takto chory navzdy.
A manzel ked je mudry, tak mu povedz, nech to odteraz manazuje on, vsak budes len vdacna, ked sa mu to podari vyriesit.
@dory11 * (to manžel tam nemá byť )
@dory11 môj syn je prvák. Do mš nastúpil, keď mal 2,5roka. Stále býva chorý. Presne celú mš sme fungovali na princípe 3dni v mš, 2-3 týždne doma. Doma v pohode, nikto od neho neochorel, ani mladšia dcéra. Akonáhle šiel do mš, hneď bol chorý. nás liečili len sirupmi. U nás ale boli iné príznaky - stále sa mi dusil kašlom a mal zadnú nádchu. Prosila som dr od dvoch rokov, nech nás pošle na alergo, ale vraj je malý 🫣 má vybraté nosné mandle - nepomohlo, krčné skrátené - mierne zlepšenie, ale stále dosť zle. Na inunoalergológiu som sa dostala s ním až keď mal 5. A výsledok? Kde sme boli doteraz, imunita katastrofa. Máme za sebou už 4 kúry liečby bronchovaxonom a ja stále vidím len minimálne zlepšenia..aby toho nebolo málo, teraz, keď má 6 rokov mu zistilo prieduškovú astmu. Ale keď som dr hovorila, že nie je v poriadku, bola som hysterická a premotivovaná matka, ktorá s každým soplom chodí ku dr. Máme aj lieky na alergiu, hoci tá nebola potvrdená, ale má všetky príznaky - slzenie očí, opuch, sople, kašle -na jar sa ide zadusiť. Našťastie tie lieky trochu pomáhajú. A samozrejme, lieky na astmu. Od septembra bol 4x chorý.. takže držím palce, aby to u Vás prešlo. A len malá rada - spmínaš horúčky. Ja by som žiadala o neurologické vyšetrenie. My našťastie teploty az tak moc nemávame, ale ja ako dieťa som mávala často z ničoho nič a problém bol s obličkami..zistili to až na nefro. Polovicu detstva som bola v nemocnici. Určite by som trvala na tomto vyšetrení. Prajem veľa síl
@anonym_107082
@dory11 aj mne to kazala lekarka detska obvodna a ked som to povedala imuno tak sa len zasmial ze to neplati pre deti s alergiou alebo s problemom. Ani moj cele leto pokoj a od septembra masaker. Uz nebol.v skolke 7 tyzdnov. Uvidime po nastupe do skolky
@dory11 môj syn je prvák. Do mš nastúpil, keď mal 2,5roka. Stále býva chorý. Presne celú mš sme fungovali na princípe 3dni v mš, 2-3 týždne doma. Doma v pohode, nikto od neho neochorel, ani mladšia dcéra. Akonáhle šiel do mš, hneď bol chorý. nás liečili len sirupmi. U nás ale boli iné príznaky - stále sa mi dusil kašlom a mal zadnú nádchu. Prosila som dr od dvoch rokov, nech nás pošle na alergo, ale vraj je malý 🫣 má vybraté nosné mandle - nepomohlo, krčné skrátené - mierne zlepšenie, ale stále dosť zle. Na inunoalergológiu som sa dostala s ním až keď mal 5. A výsledok? Kde sme boli doteraz, imunita katastrofa. Máme za sebou už 4 kúry liečby bronchovaxonom a ja stále vidím len minimálne zlepšenia..aby toho nebolo málo, teraz, keď má 6 rokov mu zistilo prieduškovú astmu. Ale keď som dr hovorila, že nie je v poriadku, bola som hysterická a premotivovaná matka, ktorá s každým soplom chodí ku dr. Máme aj lieky na alergiu, hoci tá nebola potvrdená, ale má všetky príznaky - slzenie očí, opuch, sople, kašle -na jar sa ide zadusiť. Našťastie tie lieky trochu pomáhajú. A samozrejme, lieky na astmu. Od septembra bol 4x chorý.. takže držím palce, aby to u Vás prešlo. A len malá rada - spmínaš horúčky. Ja by som žiadala o neurologické vyšetrenie. My našťastie teploty az tak moc nemávame, ale ja ako dieťa som mávala často z ničoho nič a problém bol s obličkami..zistili to až na nefro. Polovicu detstva som bola v nemocnici. Určite by som trvala na tomto vyšetrení. Prajem veľa síl
@anonym_c16474 na neurológiu chodíme od 15mesiacoch pre zlú reakcie na mmr očkovanie.ale ďakujem za radu skúsim mi to spomenúť že má teploty .
Horúčky mala prichorobe od tohoto júla .
Predtím mala asi v máji raz teplou pri chorobe .
@dory11 určite to nechceš citat ale chce to len cas a pevne nervy. Raz bude lepšie. Moja dcéra nastúpila niečo po 2,5 roku do skolky. Prvý rok som este ochorela od nej aj ja a vždy som bola na tom horsie ako dcéra. Za roky skolky jediný krát chodila celý mesiac. Ja dom nevedela kolko sa platí mesačne za obedy 😆 jej choroby boli vždy na minimálne dva týždne. Potom necelý tyzden škôlka a opäť choroba. Lekári pochodeni, XY veci poskusanych, vitaminov atď atd. Pomohla operácia mandlí. Prešli sme si kadečim, nerada spomínam na tie roky.preto viem co prežívate a držím palce nech je čím skôr toto obdobie preč....
@dory11 určite to nechceš citat ale chce to len cas a pevne nervy. Raz bude lepšie. Moja dcéra nastúpila niečo po 2,5 roku do skolky. Prvý rok som este ochorela od nej aj ja a vždy som bola na tom horsie ako dcéra. Za roky skolky jediný krát chodila celý mesiac. Ja dom nevedela kolko sa platí mesačne za obedy 😆 jej choroby boli vždy na minimálne dva týždne. Potom necelý tyzden škôlka a opäť choroba. Lekári pochodeni, XY veci poskusanych, vitaminov atď atd. Pomohla operácia mandlí. Prešli sme si kadečim, nerada spomínam na tie roky.preto viem co prežívate a držím palce nech je čím skôr toto obdobie preč....
@fiafia lenže to už ide už na hlavu človeku kvôli tymtom chorobám stále rusimee zubara , psychologickú kde som rok čakala na termín teraz ju od marca 2025 len stále ruším a pre objednávam na iný dátum, to isté neurológ kvôli tým chorobám som ju síce objednala na kontrolu ale ochorela 2 krát som mu zrušila termin teraz nám ďalší po sviatkoch. Veľa akciách skolke nieje.
Poriadne si nič nemôžem na plánovať žiaden výlet nemôžem ku rodine na žiadne oslavy

@dory11 aj moja je v kuse chorá neviem sa dočkať kedy skončí škôlka. Chodíme aj na inumulogiu ale nič akosi nepomáha. Objednaj ju na imunológia nech jej urobia testy na alergie a imunitu. Čím skôr niekde sa čaká na termín aj 6 mesiacov