icon

Častá štikútka u dieťaťa: Je to normálne?

6. feb 2025

Ahojte prosim vas je to v poriadku? Moje dieta ma 18 mesiacov a niekedy nestikuta aj dva tyzdne ale ked zacne stikutat tak sa stikutka sa spusti aj 5 krat za den a trebars stikuta 3 dni po sebe takto a potom zase nic. Neviem cim to je nepomaha ked sa napije ani nic musi to len same prejst

autor
6. feb 2025

Este dodam ze stikuta odkedy si pamatam ovela castejsie nez normalny clovek ale neviem ci to deti mavaju alebo nie

balerina2025
6. feb 2025

reflux nema?

lea202
6. feb 2025

Ak nema ine priznaky, tak je to uplne normalne a bezne, neobavala by som sa zbytocne. Ak dietatko normalne papa, spi a nema ine zdravotne problemy, nemusis sa znepokojovat. Ak je vsak stikutka velmi casto (napr. denne mnohokrat), trva dlho alebo je spojena s inymi problemami (zvracanie, nepokoj, kasel), bolo by dobre poradit sa s pediatrom.

anna777115
6. feb 2025

Moja dcéra to mala z reflufu. Vždy keď začala čkat, tak som vedela že má zvýšenú kyselinau ktorá sa jej vytláča. Čistá voda to načas ukludnila. Potom ako to mala potvrdené gasrtoenteorologom užívala Helicid. Nakoniec, jej bola zistená alergia na kazein a odkedy dodržiava diétu nemá problém s refluxom.

autor
6. feb 2025

Dakujem baby.. dnes je to extremne zacala predchvilou stikutat uz 13sty krat😒
@anna777115 ako sa prejavuje reflux v takomto veku? Ked bola male babatko (tak max do 6 mes) tak grckavala po nakojeni tak sme pouzivali vyvyseny vankusik ale odvtedy uz negrckala nikdy

anna777115
6. feb 2025

No, prejavuje sa kašľom, čkanim, môže aj zvracať. Niektoré deti len, ako keby odrhali.

autor
6. feb 2025

@anna777115 vobec nekasle ani nevraca len stikuta

kristina210
6. feb 2025

U nás to malý, 19.5 mesiaca rovnako z refluxu

balerina2025
6. feb 2025

aj nasa mala dni ked aj 8 x mala stikutku, velmi casto, teraz ma tak raz mesiac.

anna777115
6. feb 2025

Treba, to riešiť na zacačiatok s pediatrom, a ten potom zhodnotí ako postupovať ďalej. My, tu budeme zbytočne tipovať nejaké dôvody a diagnózy.