Časté grckanie a grganie štvormesačného bábätka
Dobry vecer mamicky,
Idem si k vam znovu po radu... mame doma 4 mesacne babatko - od narodenia na umelom mlieku. Moja mala casto zvravia grga, je z toho uplne nervozna a musime sa iba nosit. Po zmene umeleho mlieka grckanie a caste grganie na par dni prestanu a potom sa to znova zacne. Stolica je normalna. Moze ist o alergiu? Momentalne sme na sunare complex
Dakujem
France Lait AR mlieko
Dietetická potravina na osobitné medicínske úcely pri problémoch s grckaním zabezpečuje špecifickú výživu dojčiat od 0 do 12 mesiacov.Zahustená formula prispôsobená špecifickým potrebám dojčiat, ktoré majú problém s grckaním a trpia častým problémom novorodencov, návratom obsahu žalúdka cez pažerák naspäť do úst a von (gastroezofageálny reflux). Zahustená je vlákninou svätojánskeho chleba. Pri častých problémoch s grckaním sa môže používať aj dlhodobo. Je obohatená o cholín, inozitol, taurín a L- karnitín.
Aj nutrilon aj humana majú mliečka Ar-kové, S france laitom máme lepšie skúsenosti, ale každé dieta je individuálne, niektoré mamičky majú štastie a natrafia už pri prvom mliečku na to správne, niektoré vyskúšajú viaceré, kým prídu na to, ktoré ich dieťaťu vyhovuje, treba skúšať.
@simminka7 Moje 4 deti boli plne dojčené. Druhé v poradí nemalo vyslovene reflux, ale kvôli grckaniu som ju musela počas kŕmenia viackrát nechať odgrgnúť a keď ležala, tak len v šikmej polohe, hlava vyššie ako zvyšok tela (mala podložený matrac, na ktorom ležala). Jednoducho sme to museli vydržať a upravilo sa to po polroku, keď začala jesť aj inú stravu okrem môjho mlieka.
ahoj. ja som mala 3 deti kojene ale tiez stale grckali a grgali a chceli sa nosit. Este to vydrz par mesiacov . Ked zacnu prikrmy postupne sa to upravi a brusko si lahsie udrzi tuhsiu stravu. a popros muza o masaz chrbta - to ti urcite tiez pride vhod ked stale musis nosit babatko!vela trpezlivosti prajem.
Dakujem vam za rady.... boli sme u doktora. Alergiu aj reflux vylucil. Takze musime.len vydrzat

A nema reflux?