icon

Časté pýtanie sa na wc počas vyučovania

silviaff
29. apr 2022

Ahojte,

Máme problém, ze dcéra sa často pýta počas vyučovania na wc ( malú potrebu), zistila som to vcera (náhodou), nemá teplotu, ani ju neboli keď cika.
Vravela mi dnes, ze sa necíti dobre v triede, že sa neciti bezpečne v triede. Najprv som si myslela, ze pije vela vody, ale tým to nebolo, pretože malo pije.
Myslite si, ze je to psychicky problém? Keďže je dnes piatok, a lekárku budeme riešiť až v pondelok.

Ďakujem za každú radu

liz_lemon
29. apr 2022

a preco sa neciti bezpecne v triede? riesila by som to asi hlavne s ucitelkou, ze ci sa nieco deje

pribinak
29. apr 2022

Koľko má rokov?

Necíti sa bezpečne v triede? Toto nie je štandardne slovník deti. Toto musí mat niekde napočuvane a prevzaté

jaskolka
29. apr 2022

Ze sa necíti dobre a bezpečné v triede?
Toto by som momentálne riešila v prvom rade. To neustále nutkanie na močenie s tým môže psychicky súvisieť

ibrunova
29. apr 2022

Nenudí sa počas hodiny?

pinkgirl
29. apr 2022

Keď má takéto pocity, môže byť časté močenie vplyvom stresu. Porozpravaj sa s ňou čo ju trápi, kontaktuj triednu aká je v triede/skole atmosféra. Aj deti prežívajú svoje vlastné strachy.

viky173
29. apr 2022

stres moze sposobit caste mocenie, sama som mala tento problem, ktory som riesila s lekarom, ale preslo to same, ked skoncil stres
ako radia baby vyssie, hlavne ries, preco sa v triede boji, kto jej ublizuje a z coho ma stres

majkabambulik
29. apr 2022

Skus s dcerkou v klude bez casoveho stresu pri nejakej spolocnej hre povyzvedat ako sa moze niekto necitit bezpecne v triede, co sa mu vsetko tam moze stat-urob sa hlupa, ona sa ti pomaly rozrosprava, urobte si taky zoznam pre babiku, co vsetko ju caka v skole a co dobre a zle sa jej tam moze prihodit, z jej odpovede mozes vydedukovat co sa tam asi deje, no ak jej to niekto zakazal napriklad s tym, ze ak to povies, tak ublizim tvojej mamke, tvojmu psikovi a pod. tak sa to nedozvies. Musis jej dat pocit istoty, ze nech je to cokolvek, moze ti to povedat. Potom hlavne nereaguj krikom ci uz na adresu agresora alebo ucitela, lebo ona sa toho boji. Len pocuvaj! No ak sa ti nepodari nic dozvediet, tak skus zavolat na centrum pedagogicko psychologickeho poradenstva, je to zadarmo lebo patria pod skolstvo a maju tam detske psychologicky, ktore daju zopar tipov. Drzim palce!

silviaff
autor
29. apr 2022

@majkabambulik ďakujem

silviaff
autor
29. apr 2022
sticker
benit
29. apr 2022

Vidim, ze si od nas😉. Neviem ako stare mas dievcatko, ja mam na anj jedno dievcatko a to chuda ide aj 3x. Vidim, cim to je. Nechcem to tu rozpisovst. Pasovalo by mi to na tvoju. Asi to treba riesit v skole najskor s triednou, ak to nepojde, tak dalej.

radanna11
29. apr 2022

Som vychovávateľka a všetky deti vo všetkých triedach chodia na wc častejšie ako ja dýcham,drvivá väčšina to robí z nudy ,rýchlejšie prejde čas, prejdú sa,vystrú sa.
Mame v triede aj take extrémistky a extrémistov čo sú schopný sa vypýtať aj 15 krát za poobede