Často choré 10 mesačné bábätko
Ahojte, naša maličká má 10 mesiacov a často ju trápia soplíky, hlieny jej potom zatekajú a kašle, už jej to v minulosti prešlo aj na priedušky. Vždy starší prinesie niečo, jemu to hneď prejde a u maličkej sa to ťahá. Ako jej pomôcť? Aj na imunitu, aj konkrétne pri chorobe. Starší užíva imunoglukan, ale tu neviem čo. Chodíme von, jemne ju otužujem. Je kojená, čiže pomohlo by, keby som aj ja niečo užívala? A ako skrátiť chorobu, uľaviť jej? Dávam klasika morskú soľ do nosa, keď je zle, tak najslabší Nasivin, odsávam + sirup na vykašliavanie. Rozmýšľam, či aj nejaké oleje, difuzér alebo niečo také. Je mi jej veľmi ľúto, že toto každú chvíľu zažíva.
Poviem ti moje postupy, syn nebol nikdy ani nachladnuty. Ma rok a 8 mesiacov. Otužovanie, neobliekat zbytočne veľa. Kúpanie vo vlažnej vode, žiadna kozmetika, šampóny, oleje po kúpeli... Malému dieťaťu to netreba.. Primerane zdravá strava, dat si záležať na tom, aby dieťa jedlo výživné jedla. Určite nie mäso každý deň, vnímam to ako veľkú záťaž pre začínajúce trávenie. Veľa veľa veľa čerstvého vzduchu. Aj v zime, v mraze.. Samozrejme nie 3 hodiny na - 15, ale primerane. Túto jar sme začali otuzovat pomaly aj v jazere, ide tam dobrovoľne a s radosťou. A určite do zdravia veľa urobí aj psychická pohoda
@marfa333 ďakujem, skúsim to do nosa a nakopnem sa konečne už aj kúpiť difuzer
@zina234 takto to aj my máme (s výnimkou mäsa, to má častejšie), akurát to pri tejto malej vôbec nefunguje. Pri synovi som nevedela, že takéto problémy existujú, on do 4 rokov nebol chorý. Až keď sa narodila sestra, tak mu to začalo, no stále to znáša super. Aj som rozmýšlala, že ako píšeš psychika veľa robí - či to nemá súvis. Ale venujeme sa mu, sestru ľúbi... No aj tak každý mesiac príde s nejakým sopľom, ktorý jemu trvá 2 dni a malú z toho dostávam 2 týždne.

Ja som dávala do difúzora olej z eukaliptu a môjmu malému to pomáhalo. Hlavne na noc. No netreba tým presmradit celú izbu lebo potom z toho boli hlava. Ja som to vždy zapla pred spaním a popri tom som vetrala aby bol vzduch svieži a jemne šmrncnutý tým eukaliptom. Vyskúšaj.
Tiež malý mal sopliky, mal ich 3tyzdne v kuse, nešlo to prejsť tak sme šli na krčné a krcny nám poradil sprej do nosa Coldisept nano silver. Môže sa užívať dlhodobo nieje návykový a je na voľný predaj. Ten nám pomohol zbaviť sa soplikov a zatekania.