icon

Často choré bábätko

4. júl 2023

Ahojte,
Chcem sa len vyžalovať a vedieť, či to mal niekto podobne. Prvé dieťa som mala prvýkrát choré asi až po roku. Následne kým nešla do škôlky nebývala chorá. Teraz máme druhé dieťa a to biedatko je od narodenia vždy niečo chytí. Už som z toho na nervy a neskutočne ma mrzí že stále nejaké lieky a už aj viackrát antibiotiká musela, má len 9m. Mal to niekto takto tiež? Možno niekto, kto má už aj staršie deti, malo to nejaký dopad na zdravie neskôr?
Ďakujem

cookie29
4. júl 2023

ano. Ale nezijem na SK a deti su v kolektive od 4M, kedze MD je len 12tyzdnov. Obe boli prvy rok - rok a pol casto chore, kedze kolektiv. Predpokladam, ze Tebe to nosi starsie zo skolky. Do tych 18m prekonali vacsinu detskych chorob, vratane kiahni, 5. ci 6. choroby a podobne. Starsie dieta ma 6 a za posledne 4 roky bolo chore dvakrat, Covid a teraz v zime chripka. Inak ziadne kasle, sople, nic... a mladsie je este male, ale predpokladam, ze to pojde rovnako, kedze to je relativne bezne tu, ze deti byvaju chore v jaslickach a potom pri nastupe do skolky uz nic. Vytvorila sa imunita.

autor
4. júl 2023

@cookie29 ďakujem pekne za skúsenosť ste zlatá...lebo ma to už trápi

jesenzima
4. júl 2023

Tiež sme to tak mali, syn mal 4 mesiace keď dcéra nastúpila do škôlky, a potom to už išlo. Do svojho prvého roka mal toľko liekov, ATB, kvapiek, sirupov, čo som ja nemala ani za celý život. ... Teraz má 2,5 roka a už je to dobré, nebývajú často chorí a hlavne je to bez následkov ...

autor
4. júl 2023

@jesenzima ďakujem krásne za skúsenosť ❤️

hennyinnsbruck
4. júl 2023

Sice bez antibiotik,ale ca od 3mes mavala pravidelne horucky z virusov 🙈 my sme chodili vela medzi ludi takze mala to kde chytit.

Ale vdaka tomu sa jej aj nejaka imunita vybudovala ,a okrem herpesu na zaciatku jasiel v 23mesiacoch nemava nic okrem sem tam sopel kasel(asi 2x rocne)a teraz nedavno mala 1x jemnu crevnu virozu.bude mat v Novembri 5r