Často choré bábätko
Ahojte,
Chcem sa len vyžalovať a vedieť, či to mal niekto podobne. Prvé dieťa som mala prvýkrát choré asi až po roku. Následne kým nešla do škôlky nebývala chorá. Teraz máme druhé dieťa a to biedatko je od narodenia vždy niečo chytí. Už som z toho na nervy a neskutočne ma mrzí že stále nejaké lieky a už aj viackrát antibiotiká musela, má len 9m. Mal to niekto takto tiež? Možno niekto, kto má už aj staršie deti, malo to nejaký dopad na zdravie neskôr?
Ďakujem
@cookie29 ďakujem pekne za skúsenosť ste zlatá...lebo ma to už trápi
Tiež sme to tak mali, syn mal 4 mesiace keď dcéra nastúpila do škôlky, a potom to už išlo. Do svojho prvého roka mal toľko liekov, ATB, kvapiek, sirupov, čo som ja nemala ani za celý život. ... Teraz má 2,5 roka a už je to dobré, nebývajú často chorí a hlavne je to bez následkov ...
@jesenzima ďakujem krásne za skúsenosť ❤️
Sice bez antibiotik,ale ca od 3mes mavala pravidelne horucky z virusov 🙈 my sme chodili vela medzi ludi takze mala to kde chytit.
Ale vdaka tomu sa jej aj nejaka imunita vybudovala ,a okrem herpesu na zaciatku jasiel v 23mesiacoch nemava nic okrem sem tam sopel kasel(asi 2x rocne)a teraz nedavno mala 1x jemnu crevnu virozu.bude mat v Novembri 5r

ano. Ale nezijem na SK a deti su v kolektive od 4M, kedze MD je len 12tyzdnov. Obe boli prvy rok - rok a pol casto chore, kedze kolektiv. Predpokladam, ze Tebe to nosi starsie zo skolky. Do tych 18m prekonali vacsinu detskych chorob, vratane kiahni, 5. ci 6. choroby a podobne. Starsie dieta ma 6 a za posledne 4 roky bolo chore dvakrat, Covid a teraz v zime chripka. Inak ziadne kasle, sople, nic... a mladsie je este male, ale predpokladam, ze to pojde rovnako, kedze to je relativne bezne tu, ze deti byvaju chore v jaslickach a potom pri nastupe do skolky uz nic. Vytvorila sa imunita.