Často chorý skoro 4-ročný synček: Rady a tipy
Ahojte zeny. So zvolenim manzelky pisem dotaz a prosbu o rady mozno inspiracie.
Nas syncek bude mat coskoro 4 roky a ano asi klasicky ako u kazdeho od kedy nastupil do skolky to bolo tyzden skolka, tyzden doma cca. No v Januari prekona ovcie kiahne a od vtedy to je katastrofa. Hned po ovcich kiahnac, 3 dni v skolke a dostal zapal stredneho ucha (podozrenie na bazen a voda v uchu z "vodopadu")....nato bol v skolke 4 dni a opat sa mu ten zapal stredneho ucha vratil. Uz sme sa tesili ze to obdobie konci preliecil sa, tento vikend sme po dlhej dobe krasne pocasie tak sme cez vikend sli vonku, ihrisko, smykalka, vylet vlacikom....a prisla nedela vecer uz mokry kasel a vecer teplota...teraz ma 38 teplotky a lekarka povedala ze to je virusoveho povodu....
Kazdopadne od januara bol v skolke 7 dni dokopy ak neratam jarne prazdniny. S manzelkou zaciname mat strach ze to je nejaky imunitny problem. Syncek nieje vyslovene papkac....je svetly typ, blondacik modre ocka...a obcas tak nanho s laskou pozriem a ma take mierne kruhy pod ocami a je taky bledsi. Mozno si to uz nahovaram zo stresu lebo sa onho bojim. Tolko chory a 2x antibiotika bral. Uz sme objednany na alergologiu / imunologiu v maji....chceme to riesit.
Neveril by som ze sa tu budem pytat na rady ale chcel som vediet ako to zvladate iny rodicia a ci je tu niekto kto riesi podobne veci.
Malemu davame BetaGlucan, Dcko, Ccko....na crievka ked berie lieky BioGaia...Viete poradit nieco viac? co mate overene co funguje? BetaGlucan asi nezabera skusime mozno nieco ine.
Tkatiez by som rad poprosil inspiracie z vasej kuchyne ohladom nejakych zdravsich sladkych receptikov na ranajky....napr mixovane vlocky s bananikom a mliekom...alebo tak ci mate nejake take co vam Deti papaju. Jogurty chcme kusok obmedzit.
Dakujeme velmi krasne za reakcie! 🙂
@dajusik9 u nás podobne, od 22.2 som začala dávať Echinacea sirup (20kvp denne) odvtedy je bez choroby až minulý štvrtok chytila 5-tu chorobu aj to s ľahkým priebehom (žiadne teploty, kašeľ, nádcha....) plus berie Imunoglukan (ale to ma predpísané na iný zdravotný problém a berie ho dlhodobejšie) plus C-cko, Dcko
Moja dcéra má tiež 4r (teda bude mať o necelý mesiac) a teda od októbra do januára to bol des ale teraz sa konečne drží, že wau. Niekto ti povie, že treba vydržať, niekto, že hľadať, čo pomôže. Neviem, za mňa tá imunita si tým aj musí prejsť. Mojej pomohlo zaradenie zeleného jačmeňa, difuzer fičí podľa potreby (sople, kašel, či len prevencia - na každé sú iné EO) a samozrejme veľmi dôležitá je hygiena nosa. Na odporúčanie jednej detskej lekárky malej vždy pred odchodom do škôlky a hneď po návrate domov prestriekam nos morskou vodou, vysmrká si a streknem Panaviral. Z doplnkov dávam C, probiotiká a omegy - v nich je aj denná dávka D. A keď na ňu niečo lezie, tak Dračiu krv alebo kapucínku, často to stopneme v úvode.
- po skolke konvicka (ked je zdravy) - nesmrkat silno, pozor na usi, ked ma na to nabeh
- namiesto betaglukanu skusit nieco ine, napr. imunoglukan alebo draci sirup
- zlepsi sa to (snad) aj vekom
co sa tyka jedla aspon jeden kus ovocia denne (striedame druhy) a vela varenej aj surovej zeleniny (takisto rozne druhy). neviem poradit uplne ze recepty, moj zje ovsene vlocky uvarene v sladkom mlieku v podstate s akymkolvek ovocim/orieskami/skoricou/kuskami cokolady - proste co tam dam, to zje. nepripada mi to vsak ktovieako zdrave. skor mu robievam slane ranajky/vecere - chlieb/rozok, varene vajicko, vysokopercentna morcacia sunka, syr, viacero druhov surovej zeleniny (paradajka, paprika, uhorka, redkovka, mrkva, ladovy salat, kalerab - co prave mame doma). co sa tyka varenej zeleniny, osvedcili sa nam huste strukovinove polievky - nejaka strukovina a opat viacero druhov zeleniny, pripadne mixnuta cisto zeleninova "kremova" (bez smotany), tam sa da tiez hodit v podstate vsetko, co mame prave doma (mrkva, petrzlen, hrasok, batat, kalerab, brokolica, karfiol, atd. atd.). ked nestiham, kludne robim aj z mrazenej, ktoru hodim na maslo, oprazim, zalejem vodou, mixnem a hotovo.
Mam 3,5 rocneho syna. Od septembra fici na imunoglokane, decku, cecku. Vonku chodime pravidelne kazdy den. Prvy polrok bol doma parkrat na par dni, v podstate mu nic take strasne nebolo - trojdnove sopliky, par dni horucky bez inych priznakov, dva dni po vracani...
Od januara je to ako zakliate. V skolke bol sotva 2 tyzdne, teraz ho mam doma od 1.3 a uz 5.tyzden sa nevieme vymotat z kolotoca chorob.
Ked je vonku pekne a deti su len nachladnute, chodime na chvilu von. Je vsak mozne, ze na zacuatku choroby sme sa zabudli, slnko zaslo a ochladilo sa. A stav sa mu zhorsil. Ked sa mu uz lepsilo, prisiel mi domov zo skoly chory starsi syn a nakazil mi ho nanovo. Vikend pred velkou nocou bolo slniecko a teplo, a tak boli von. Choroba sa pretiahla a skolkarovi uz vyse tyzdna tecie z nosa. V skolke vsak mali daky bacil, tak sme boli na vytere, dr nas objednala na imuno a krcne, lebo sa mi to uz nezda.
Lebo aj v minulosti boli s kaslikom a soplom von, ale takto dlho sa to netahalo
Ahojte, Dakujem Vam velmi velmi pekne za reakcie - tu konvicku nam odporucil aj kolega...vraj najlepsie pred skolkou a po skolke alebo vercer. Hned to aj aplikujeme. Neviem ci lepsie vyplachovat morskou solou alebo teda konvickou ale uvidime ake budu ucinky. Skusime aj tu Kapucinku alebo prekopat ake vitaminy davame ale C a D ostane urcite 🙂
Kazdopadne dakujeme za prispevky urcite pomohli a dali nahlad ako to maju aj ini 🙂

@dajusik9 no my sme na tom podobne s tou skolkou a chorobami. Za celý život som nebola toľko krát chorá od kedy mala chodí do škôlky. A dcéra tiež týždeň v škôlke a dva týždne doma so soplami, kašľom atď. Už som tak zúfala, že idem vyskúšať výrobky zo značky LR na imunitu 🤦♀️ a dúfam že to pomôže 🙏