Cebion kvapky až od 3 rokov
Ahojte, davali ste cebion kvapky aj detickam mladsim ako 3 roky? Syncek ma 4 mesiace a svagrina vravela, ze detickam ich davala na radu pediatricky od narodenia a to boli predcasniatka. V letaku vsak uvadzaju, ze sa mozu uzivat az od 3 rokov, tak som teraz zmatana...
ja áno na radu našej pediatričky, tá mi povedala že je tam napísané od troch rokov preto, že EÚ sprísnila pravidlá pre veľmi veľa liekov a vitamínov pre deti, ale predtým že napr. cebion dávali bežne aj malým deťom. Nám ich odporučila pri covide pre dcéru rok a pol , dávala som 5 kv 2x denne
Cebion sa dáva aj mladším detičkám ako 3 roky, vraveli nám to pri prvej dcérke priamo v nemocnici. Ale ak si nie si istá, tak vyskúšaj cevitko, ja ho dávam našej druhej sedemmesačnej. Podáva sa pomocou striekačky a veľmi jej chutí😉.
Keď mala moja mala rok brali sme 3 mesiace 5kv denne po chorobe ,odporučila nám ho pediatricka.
@1991michaela1991 píše sa od 3 rokov kvôli prítomnosti glycerolu, ktorý sa ponovom neodporúča najmenším detičkám... Ale v praxi sa cebion celé roky podával už aj bábätkám... Na trhu sú uz aj alternatívy vhodné pre novorodencov 😊

@1991michaela1991 tiez mam predcasniatko a od narodenia 5kv 2xdenne aby sa podporilo vstrebavanie zeleza sme davali.mala bola v 29tt