Celiatička zjedla lepkovú tortu
Ahojte, chcem sa poradit. Dcerka ma 4,5r a ked mala rok zistila sa celiakia vysokeho stupna, proste reaguje aj ma male preslapy v stravovani ale len krvnymi vysledkami 🙏 Len teraz pred 3tyzdnami zacala chodit do skolky a dnes tam mali oslavu a ucitelka vraj zabudla na jej dietu a dala jej klasicku tortu z psen.muky predpokladam. Na dcerke zatial nic nebadat, dokedy mozem ocakavat prejavy tejto chyby? Doteraz sa stalo ze odhryzla z kolaca z kt.nemala, dala si zele cukrik s psrn.mukou, take mini preslapy sa sem tam vyskytli a vzdy ma to velmi mrzelo ze som to neustriehla,no nikdy sa hej to nijak neprejavilo,len zlymi krv.vysledkami...teraz to bola ale velka chyba. Stalo sa vam nieco podobne? Dokedy cca by sa jej to malo prejavit?
@luccija no neviem ci horšie možno pri šoku jedine alebo opuchoch. Nezodpovedné sú každé prešľapy,ale stáva sa. Aj mne a to som dospela a dávam aj pozor. Ale ja mam ukrutne bolesti potom. Moja sestra je tiež celiaticka a po konzumácii lepku jej nebýva zle. Takže si myslím,že malej by už dávno bolo zle. Bude to ôk, čo sa týka bolesti, len treba byť naozaj opatrný! Telo si to dlho pamätá 😉
Každý naozaj reaguje inak. Dcéru pri diétnej chybe max. nafukne, zväčša ani to, pritom tiež mala veľmi zlé výsledky, doteraz tie čísla sú vysoké. A jej ani vtedy vôbec nič nebolo, celiakiu jej zistili iba náhodou, v nemocnici jej robili komplexnejšie vyšetrenia.
Dakujem krasne za odpovede, ano aj to tqk betiem ze chyby sa stanu, bohuzial, len som sa zlakla toho mnozstva...este mam otazku,teraz mi vyskocila jedna otazka v poradni ze ci existuje liek pre celiatikov ktory si prilezitostne daju nieco s lepkom a pani dr. Tu na koni odporuca LepokFit liek...to fajt toto teraz fici? Mam iba ja zastaralu gastro dr ktora tvrdi ze nic len probiotika a cas? Ci si to rafsej zaobstarat pre taketo pripady? 🤔

Mne sa to prejaví do max.2hodin...ale každý reaguje inak, tak ťažko povedať