Červená horná časť hlavy bábätka, z ktorej tečie priesvitná tekutina
Ahojte maminky. Chcela by som sa opytat ci ste uz videli niec take? 3.5 mesacny syncek bojuje s takou chorobou vyse 2 mesiace. Cela horna cast jeho hlavycky je cervena a neustale tecie z nej priesvitna tekutina, ktora smrdi. Byvame v Anglicku a tu lekari hovoria, ze si mame dat olivovy olej na to a nechat takto na noc, a rano umyt mu vlasy. Asi nemusim hovorit, ze nefunguje a stav sa zhorsuje. Ak ste uz nieco podobne videli, prosim poradte nam. My s manzelom uz sme zufali :((((

@dextella14 snáď poradí
Skúste sa spýtať v skupine Zdravotníci na mk.
Mozno je to nejak forma seborey... Su na to sampony.. Alebo aj ten olivak sa odporuca...
ja som tiez hovorila, ze tam je zapal, ale sme si dali vyter zrobit a nic, ziadne bakteria tam nie su. kozna dala tu radu s olivovym olejom... len nejak mi nejde do hlavy na co davat olivovy olej na hlavu ktora je mokra. to nie je seborea, nie su tam supiny.
Rozmokvana seboroicka dermatitida
Dr
Dieta potrebuje liecbu na predpis
@dextella14
aku liecbu prosim Vas?
@annagi liecbu na predpis od kozneho lekara, je tam silny zapal, mokvanie. Potrebuje na par dni kortikoster krem
Dr derm
Nie je tam nanos supin, aplikacia oliv oleja a samoonom proti seborei teraz nie je vobec namieste, potrebuje nieco proti zapalu!
Ak vam nepomoze gp alebo anglicky nhs kozny urcite chodte sukromne k dr. Sice zaplatite ale aspon vam normalne vypisu lieky. My sme podobne veci vzdy riesili cez polske kliniky.
Ja si myslím že je to tá mliečna chrasta. Moja neter mala takúto len tým že sa potila veľmi. A Babetka sa potia hlavne na hlavičke sa jej to takto tiež zapaľovalo. A možno ak ju dojcite a máte ju položenú na holej ruke skúste si dať na ruku plienku. Aj to pomôže od dráždenia pokozky
@dextella14 Dakujem za pomoc. Mame doma Hydrocortisone 1.0%, mozem natierat s tymto? Lekar vypisal na jeho ekzem na lickach.
@annagi to je slabe, mast tiez nie je najvhidnejsia- predpisuju sa skor kremy alebo take tekutejsie na aplikaciu. Mali by ste ozaj vyhladat odbornu lekarsku pomoc kozneho lekara
@dextella14 Ja by som hned isla ku doktorovi dermatologovi lenze tu je iny system :( Mame termin 03/09 a neverim ze sa mi podari zohnat skorejsi. Oni vobec to neberu vazne. Uz som im telefonovala, vysvetlila podrobne co je problem, ako to vyzera, ze tecie a smrdi, a stale mi odporucili len olej a sampon. Som pripojila fotku kremu co mame doma. Kedze pisete ze je slaba vobec nemam davat? Mozno v pondelok sa mi podari vybavit silnejsiu cez GP. 2% by stacila alebo silnejsiu? Dakujem!
@annagi ak je tam aj infekcia altak kortikosteroid samostatny to moze este zhorsit
To je atopicky ekzém. Dcéra presne takto isto vyzerala. Na kožné (tam netreba výmenný) treba ísť plus by som žiadala aj na alergo. Moja to mala z vajec a pšenice (kojila som vtedy a keď som zjedla vždy horsie a horsie)
A ešte keď je to takéto nemastit ale vysusovat. Ak nič iné nemáte silný čierny čaj a prikladat. Ked to vyschne ostane to take šupinate až úplne hrubá vrstva môže byt vtedy začať mastit. Hutným krémom nie olejceky. Tie sú slabé, nepremastia do hĺbky. Moja vyzerala horsie. Hlava, tvar, ruky.. des
@annagi kortikoid najslabší pre take malé dieťa, a naozaj len nevyhnutne. Nelieči, len zakrýva problém
@dextella14 Nehnevajte sa pani Dr, ale som z Vasich odpovedi uplne zmatena. Raz pisete, ze treba pouzit kortikosteroid na par dni, raz ze je nepostacujuca a moze situaciu zhorsit. Vyter bol spraveny v pondelok, nie su bakterie. Ale keby boli co by ste navrhovala ako uplna liecba? Kedze do 03/09 neuvidim dermatologa, musim nejakym navrhom prist k vseobecnemu lekarovi. Zial tu nemaju skusenost s tymto problemom. Prosim pomozte. :(
@lucia147852 Byvame v Anglicku, nie je take lahke sa dostat k dermatologovi :( Fakt cierny caj pomohol? Kolkokrat ste prikladali za den?
@lucia147852 Sme sa pytali na alergologiu ale povedali, ze este je maly na to. Ja drzim dietu, uz 3 tyzden nejem mlieko a vajce a asi tyzden sa drzim psenice. Zatial ziadna zmena...
Vyzera ako mokvajuci baby ekzem raz mal maly na ruke a dr predpisala kortikoidy krem ale stym ze ked sa to zhorsi a len trosinku lebo mal len 4m a tak som ho nedala Nebolo treba . Dala som mu na to vyvar z ovsenych vlociek . Das do hrnca s vodou trosku povaris nechas tak niekolko hodin a precediš az je to ako mlieko sojove a vylejes to na tu pokozku do kupela idealne v malej vanicke. A potom das este baby krem s obsahom ovsenych vlociek ono sa to zo dna na den zlepsi potom obcas zhorsi takze treba to opakovat. Nemala by sa pokozka potit nedavaj mu polyester atd.

@annagi no podľa mňa je tam niaky zapal išla by som ku kožnému. Obvodný lekár vám nechce sať žiadanku?