icon

Červené fľaky

zuzi194
10. júl 2022

Ahojte prosím neviete mi poradiť čo to môže byť?malý mi douzival cefzil vo štvrtok 8den v piatok ok a v sobotu sa takto vychádzal fenistil nezaberal na pohotovosti mi dali ditiadine a čakať do pondelka ...mne sa vôbec nezdá že by to pomohlo
Najskôr male bodku ktoré prerastki do veľkých😔😥

Červené fľakyČervené fľakyČervené fľaky
nikpa
10. júl 2022

@zuzi194 svrbí ho to?

zuzi194
autor
10. júl 2022

@nikpa nie

mimixxxx
10. júl 2022

Alergicka reakcia je pravdepodobna, mozno na antibiotikum cefzil, to je caste.
Fenistil bol prilis slaby na taku reakciu preto nezabral, ditiaden zrejme tiez ked nezabera.
Potrebuje nieco silnejsie na alergiu, to ale maju v nemocnici.
Ak sa stav velmi nezhorsi(problemy s dychanim, tlakom, odpadavanie..) tak staci v pondelok na pohotovost ist.

zuzi194
autor
10. júl 2022

@mimixxxx kamoška mi povedala ,že to vyzerá ako zihkavka ..čo myslíte...pribúdajú nove

danielahamar
10. júl 2022

Sa cudujem, že ho hned nenechali na infúzkach, no je to alergia a pokiaľ sa telo nezačne čistiť od ATB, neustúpi to. Takže ako píše vyššie, ak to nezasiahne hrdlo - jazyk - dýchanie, tak to bude ok

mimixxxx
10. júl 2022

@zuzi194 stale si myslim presne to, co som vyssie napisala.

zuzi194
autor
11. júl 2022

@mimixxxx vy ste lekárka?🙂

zuzi194
autor
11. júl 2022

@zuzi194 neustúpil bolo to ešte horšie večer pohotovosť dostal inejjciu....a do rana to zmyzlo....podľa dr v za alergia na antibiotiká podľa dr Považská zihkavka...

mimixxxx
11. júl 2022

Zapamatajte si meno toho antibiotika, aby ho uz dieta nikdy nedostalo. Bola to alergia na antibiotikum.

danielahamar
11. júl 2022

@zuzi194 super, ze mu pomohli

babydesire
19. nov 2022

@zuzi194 dobry den, nasla som tuto diskusiu. Dcerka 4roky prvy raz uziva cefzil a to od pondelka, este ma jednu davku. Dnes som nasla vyrazku identicku ako mate na fotkach vasho dietatka... Chcem sa spytat ci Vam Dr. povedali o aku alergiu presne ide (teda na aku latku z toho lieku). V prib.letaku je pisana zihlavka ale aj Multiformny erytem, co sa podla obr.z webu podoba. Ale na aku zlozku z lieku to je alergia ? Ide mi oto, ze danu latku moze obsahovat v buducnosti aj ine liecivo a aby aj ona sama az bude velka vedela naco si dat pozor, v pripade zeby alergia bola celozivotna. Brali mu bio odbery ma alergo vysetrenie ? DAKUJEM
V pondelok pojdem stym k pedimu aj k jej alergologicke.

zuzi194
autor
20. nov 2022

@babydesire dobrý deň ,presne toto sa mu stalo po cefzile...a viete prečo ,?lebo on mal mononukleózou a na ňu sa cefzil nesmie dať...toto sa zistilo až o dva mesiace,keď mu spravili kontrolné odbery či nieje nan alergický ...

zuzi194
autor
20. nov 2022

@zuzi194 nik nevedel ,že má mononukleózu...mal len dlho soplik a kašeľ dva týždne...žiaden prejav Mono...