icon

Červené fľaky na dlaniach 15 mesačného syna

doda242
26. okt 2012

Milé mamicky, prosim Vás neviete mi pomoct? Mojmu 15 mesacnemu syncekovi sa urobili cervene flaky na dlaniach, na jednej rucicke to vyzera akoby ho poprhlila zihlava, a na druhej ma cervene okruhle flaky. Celkom ma to vystrasilo, neviete co to moze byt? Dakujem za vsetky odpovede

evelin325
26. okt 2012

@doda242 aj ho to svrbí?

doda242
autor
26. okt 2012

@evelin325 Ano, vsimla som si ze si skrabka rucicky

evelin325
27. okt 2012

@doda242 môj synček mal tiež vyhodené takéto niečo na dlaniach, ale on chytal prach na pranie, tak si myslím, že sa mu to vyhodilo z toho

barborkab
1. nov 2012

nemá to aj okolo úst / v ústach resp. na chodidlách? je teraz rozšírená taká infekčná choroba, ktorá má takéto príznaky

danaja
6. dec 2012

@doda242 moj syn ma 2,5roka a tiez sa mu urobili cervene flaky na dlaniach, v noci sa zobudil a svrbelo ho to, dala som mu na to fenistil, tvojmu syncekovi to preslo, alebo si bola u lekara, co na to povedal??

katka237
16. nov 2013

@doda242 ahoj, prosim ta, ako to nakoniec dopadlo s tvojim synom???? nasmu sa tiez vyhodili tie flaky na rucickach. dakujem za odpoved

emka13
19. nov 2013

ahojte najskôr je to z oslabenej imunity a robia sa tiež afty v pusinke..zvýšiť dávku B-komplexu alebo pirydoxin.

doda242
autor
25. nov 2013

@katka237 ahoj, vies nasadila som mu probiotika nutrolin B( Z VITAMINOM B) mal aj biele flaky na nechtikoch, a po uzivani preslo, tomu dietatku nieco chyba ale urcite skus.

milota164
28. nov 2013

ak je to suche tak na premastenie vyskusaj Bepanthen nam pomohol na cervene flaky ale mala to mala skor suche

katuch30
30. dec 2013

@doda242 @katka237 ahojte kocky,vyhodilo sa nam uplne to iste. Teraz medzi sviatkami zohnat lekarku je nemozne. Co vam pomohlo? Lokalne masticky alebo tie probiotika? Dakujem za odpoved. Chystam sa dnes do lekarne

katka237
30. dec 2013

fenistil gel kozu strasne vysusuje, tak nam kozna odporucil fenistil v kvapkach a dala mu nejaku mast, my sme to mali asi z nejakej latky, ktorej sa chytil ... ale ze je aj vrus, ktory to sposobuje, ale byva to aj na stupajch, nam sa to vsak nerozsirovalo a kozna hned vedela, ze to nie je ten virus

ankapuska79
28. dec 2018

Nám sa toto vyhodilo tiež. Myslela som ze so snehu ma červené dlane ale svrbí ju to riadne. Boli sme na kožnom dala nám na premastenie kyselinu mliečnu a ichtamol na noc, že mala ma červené hrdlo a je to vírus. Prešiel týždeň aj pol a mame to stále aj to svrbí len som si všimla ze sa jej miestami začína koža kúpať na dlaniach. Ako dlho to trvalo¿

janamexico
10. apr 2019

Ahojte maminky nevieye cosu tieto flaky moze to byt reakcia na lieky proti teplote mala to pred tym nemala davam jej na striedacku nurofen a paralen lebo uz dva dnu ma vysike teploty v kazdom pripade ide k doktorke

ankapuska79
24. apr 2019

Aj mi sme mali presne toto iste,normalne som si myslela ze mame doma nieco co ju stipe ale nikto iny nic nemal.je to nejaka reakcia.osetrovala som to bud ichtamolom alebo fenistilom.je to bezne aspon u nas.deti su citlive.mali sme toho omnoho viac a aj taketo cervene flaky nie iba stipance.

janamexico
6. máj 2019

Nakoniec reakcia na jedlo teda mala mala oslabeny organizmud lebo teplotu ala 4 DNI sala som fenistil a do piatich minutos Ani stopy nam SA to zhorsilo z min na minuto