Červené fľaky u 4 týždňového bábätka

andrea_7
1. júl 2019

Ahojte, má niekto skúsenosti s červeným fľakom na bábätku? Urobil sa prvý týždeň na brušku a potom ešte jeden na chrbátiku. Je to bežné? Zmizne to samo?

Ďakujem.

pribinak
1. júl 2019

Vyzerá to ako hemangion, skus si prečítať nieco na na nete
Pediatricka to uz videla?
Ak je to hemangion, povrchový zmizne sám, niektore zostávajú cely zivot

luliu
1. júl 2019

Podľa mňa hemangiom. Moja dcéra mala na ramene. Teraz ma 10, stále ho ma, ale už veľmi svetlý, mizne

andrea_7
autor
1. júl 2019

Ďakujem! Lekár videl, povedal že bude sledovať a poslal nás pre istotu k pediatrovi (o mesiac, kanadské zdravotníctvo má ďaleko od dokonalosti)... Tiež sme mysleli, že hemangióm, len tie obrázky na nete vyzerajú trocha horšie, ako to čo má malá... Našťastie ;)

sunnyday1111
1. júl 2019

som detska lekarka-je to hemangiom

andrea_7
autor
1. júl 2019

@sunnyday1111 Vďaka Sunnyday! Vyžaduje to dajakú špeciálnu starostlivosť, aby to zmizlo? A je to len estetický problém alebo treba dávať na niečo pozor? Thx...

lavender21
1. júl 2019

@andrea_7 je to hemangióm, moja mala podobný na brušku, teraz má 2 roky a už jej skoro vybledol. Nikde nás s tým neposielali ak by ich bolo viac, potom sa to rieši... 🙂

katrin21
1. júl 2019

Je to hemangiom, na SK sa sleduju aj sonom vnutorne organy, naprm na peceni moze byt.. v podstate je takto na kozi neskodny a je ich milion druhov, ak by zacal vystupovat nad povrch koze, vacsinou sa to riesi potieranim mastami,pripadne sirupom , betablokatory, krore maju stiahnut cievne zasobenie v nom.... pozor na oskretie,velmi by to krvacalo .. casom mozno vybledne a zmizne..a mozno nie. Je to loterie.

ildiko36
4. júl 2019

@pribinak aj moja dcera to mala na zadku..bez problemov..teraz ma 18rokov😊