icon

Červené vyrážky na tvári bábätka

23. feb 2026

Dobrý deň, dcérka má mesiac a na tváričke sa jej objavili červené vyrážky a fliačky. Trochu ich má aj vo vlasoch. Zmizne to samé, či jej niečo nato dať? Ďakujem

Červené vyrážky na tvári bábätka
jaskolka
23. feb 2026

Novorodenecké akné,je to veľmi bežné, spôsobujú to u neho pozostatky tvojich hormónov po pôrode. Zvykne zmiznúť samo do pár týždňov
Bábätko umyvat len čistou vodou a jemne osušiť.V prípade že by sa veľmi zhoršilo,tak kontaktovať pediatra.

autor
23. feb 2026
@jaskolka

Novorodenecké akné,je to veľmi bežné, spôsobujú to u neho pozostatky tvojich hormónov po pôrode. Zvykne zmiznúť samo do pár týždňov
Bábätko umyvat len čistou vodou a jemne osušiť.V prípade že by sa veľmi zhoršilo,tak kontaktovať pediatra.

@jaskolka a nemôže to byť alergia na niečo? Keď ma veľa drobných vyrážok. Je to moje prvé dieťa tak dosť ma to prekvapilo, keď behom 3 dní sa takto vyhadzala.

jaskolka
23. feb 2026
@anonym_autor

@jaskolka a nemôže to byť alergia na niečo? Keď ma veľa drobných vyrážok. Je to moje prvé dieťa tak dosť ma to prekvapilo, keď behom 3 dní sa takto vyhadzala.

@anonym_autor toto fakt vyzerá ako novorodenecke akné,ale tak pre svoj pokoj kľudne sa poradiť s pediatrom

ankare
23. feb 2026

@anonym_autor porad sa s pediatrom

anonym_b28ef6
24. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor umyvaj vatovym tamponom v ciernom caji alebo v slabuckom roztoku hypermanganu