Červený fľak po kliešťovi u trojročného dieťaťa
Prosím vás moja 3r dcéra mala kliešťa. Použila som atix sprej a kliešťa som vytiahla bol velmi ake veľmi malý. Je normálne, že na takýto červený fliacik? Vytiahla som jej ho vo stvrtok ...
Ďakujem za odpoveď

Poslala by som fotku dr ak máš to mužnosť. Syn mal kliešťa, tiež veľmi malého a miesto vpichu nemal červené. Ale doktor nie som.
@anonym_autor ano, je to uplne normalne. Neboj sa, nic jej nebude. Ked tak zavolaj dr, ci jej vezme krv, ale to uz o par tyzdnov
@anonym_autor ano ak sa nezvacsuje.zmizne to...malá mala asi týždeň taku bodku treba sledovať
@zuzkaa1991 zatiaľ sa to nezvacsuje...
@anonym_autor je to normálna reakcia na malú ranku v koži. Len sleduj či sa to nezhoršuje.
@anonym_autor ja ked mam kliesta mam velmi dlho po nom ranu aj ma svrbi. Ale ja som alergik na vsetko taketo cicave kusave
Zapis dátum kedy si vytiahla a sledovať …
@anonym_autor este teda mala poznamka k "flaku po kliestovi" erythema migrans - typicky flak pre boreliozu sa moze vytvorit hocikde na tele, vobec to nemusi byt to miesto prisatia, takze maj na pamati, ak by sa jej spravil flak kdekolvek, rana po kliestovi naozaj nezvykne byt problematicka. To za par dni zmizne
Mne toto rezali, už neviem presne o co šlo tiež to bolo po kliešťovi. Bola som tretiacka na ZŠ len pamätám ze mi pichli lokalku a lekár poslal mamu preč. Tiež som to mala také ako vyrazku
@anonym_autor este teda mala poznamka k "flaku po kliestovi" erythema migrans - typicky flak pre boreliozu sa moze vytvorit hocikde na tele, vobec to nemusi byt to miesto prisatia, takze maj na pamati, ak by sa jej spravil flak kdekolvek, rana po kliestovi naozaj nezvykne byt problematicka. To za par dni zmizne
@lindusss2016 budem sledovat ďakujem

@anonym_autor ano ak sa nezvacsuje.zmizne to...malá mala asi týždeň taku bodku treba sledovať