icon

Červený fľak po kliešťovi u trojročného dieťaťa

6. sep 2025

Prosím vás moja 3r dcéra mala kliešťa. Použila som atix sprej a kliešťa som vytiahla bol velmi ake veľmi malý. Je normálne, že na takýto červený fliacik? Vytiahla som jej ho vo stvrtok ...
Ďakujem za odpoveď

Červený fľak po kliešťovi u trojročného dieťaťa
zuzkaa1991
6. sep 2025

@anonym_autor ano ak sa nezvacsuje.zmizne to...malá mala asi týždeň taku bodku treba sledovať

lucia13022023
6. sep 2025

Poslala by som fotku dr ak máš to mužnosť. Syn mal kliešťa, tiež veľmi malého a miesto vpichu nemal červené. Ale doktor nie som.

lindusss2016
6. sep 2025

@anonym_autor ano, je to uplne normalne. Neboj sa, nic jej nebude. Ked tak zavolaj dr, ci jej vezme krv, ale to uz o par tyzdnov

autor
6. sep 2025
@zuzkaa1991

@anonym_autor ano ak sa nezvacsuje.zmizne to...malá mala asi týždeň taku bodku treba sledovať

@zuzkaa1991 zatiaľ sa to nezvacsuje...

zojanka
6. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor je to normálna reakcia na malú ranku v koži. Len sleduj či sa to nezhoršuje.

slavomira236
6. sep 2025

@anonym_autor ja ked mam kliesta mam velmi dlho po nom ranu aj ma svrbi. Ale ja som alergik na vsetko taketo cicave kusave

biglovemom
6. sep 2025

Zapis dátum kedy si vytiahla a sledovať …

autor
6. sep 2025
@biglovemom

Zapis dátum kedy si vytiahla a sledovať …

@biglovemom ano budem ďakujem

biglovemom
6. sep 2025
@anonym_autor

@biglovemom ano budem ďakujem

@anonym_autor 😊

lindusss2016
6. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor este teda mala poznamka k "flaku po kliestovi" erythema migrans - typicky flak pre boreliozu sa moze vytvorit hocikde na tele, vobec to nemusi byt to miesto prisatia, takze maj na pamati, ak by sa jej spravil flak kdekolvek, rana po kliestovi naozaj nezvykne byt problematicka. To za par dni zmizne

sszuzu8
6. sep 2025

Mne toto rezali, už neviem presne o co šlo tiež to bolo po kliešťovi. Bola som tretiacka na ZŠ len pamätám ze mi pichli lokalku a lekár poslal mamu preč. Tiež som to mala také ako vyrazku

autor
6. sep 2025
@lindusss2016

@anonym_autor este teda mala poznamka k "flaku po kliestovi" erythema migrans - typicky flak pre boreliozu sa moze vytvorit hocikde na tele, vobec to nemusi byt to miesto prisatia, takze maj na pamati, ak by sa jej spravil flak kdekolvek, rana po kliestovi naozaj nezvykne byt problematicka. To za par dni zmizne

@lindusss2016 budem sledovat ďakujem