icon

Chĺpky nad hornou perou u 5 ročnej dcérky

stemir
23. nov 2012

Ahojte mamicky. Moja 5 rocna dcerka ma svetle chlpky nad hornou perou - ona je celkovo obdarena chlpkami dostatocne od mala. Ako su na tom vase dievcatka? Badate u nich ochlpenie ci nie? Nechcem nieco zanedbat, lekarka tvrdi ze zatial to nevadi a ze je to normalne. Kuracie masko sme obmedzili a ani sme ho extra nejedli. Dcerka celkovo nie je masova.

Dakujem za vase postrehy a nazory.

liz_lemon
23. nov 2012

@stemir ked su svetle, tak z toho by som nejaku dramu nerobila, ale mozes sa pre istotu ist poradit k endokrinologovi

zvedavamt
23. nov 2012

zenske hormony obsahuju rvozne potraaviny aj bylinky. Hlavne soja.

Fytoestrogény

Ide o rastlinné látky, ktoré majú podobnú štruktúru ako ľudské estrogény. Znižujú riziko vzniku všetkých hormonálne závislých ochorení, napríklad rakoviny prsníka. Najvyššia koncentrácia fytoestrogénov je v ľanových semenách a v sóji. Ak si sójové výrobky (syr tofu, jogurty, mlieko, smotanu) zoženiete v biokvalite, nemusíte sa obávať, že boli použité geneticky modifikované suroviny. Dôležitým zdrojom rastlinných hormónov sú aj klíčky lucerny siatej (alfalfa), slnečnicové a sezamové semená. Váš jedálny lístok obohatia fytoestrogénmi i všetky ostatné druhy zeleniny, ovocia, obilnín, strukovín a orechov.

Nam este pomaha napoj z mladeho jacmena, a chlorela.

Viem ze to zabera, mala ties mala ale tmavsie chlpky, ja rovnako a ako sme zacali viacej soje a orieskov a semiacok,tak je to lepsie.

miriamaaalexko
24. nov 2012

to su hormoni taktiez by som to teraz este nechala tak pokial vas neposielaju na endokr,tak to nemusi byt take vazne.suvisi to s nadoblickami a stitnou zlazov pokial ma taketo vysetrenie drobec zasebou a nic tak je to len kozmeticky problem.netvrdim ze nie ale keby to vsetko zalezalo na jedle tak by tie nase deturence nesmeli papat skoro nic😀