icon

Čím liečiť afty u 21-mesačného dieťaťa?

jannyr
14. jan 2020

Ahojte. Poradíte prosím niečo na afty u 21m kojeneho dieťaťa? A stretli ste sa prosím niekto s aftami na perách zvonku a na krku?
Jednu ma na krku a dve na perách, ale myslím si, že je to skôr herpes, lebo sa to šíri okolo ďalšími drobnymi pľuzgierikmi.
Dr nám napísala roztok z lekárne, ale nevidím, že by to pomáhalo.
Ďakujem za každú radu

lubike
14. jan 2020

afty sme mali iba v ústach - tinktura gingivalis a používam ju dodnes ak majú deti niečo v puse. Nebude to niečo iné? Keď je to vonku a na krku... Dá sa ísť na kožné?

jannyr
autor
14. jan 2020

@lubike tiež si myslím, že je to niečo iné. A asi naozaj budeme musieť ísť znovu k dr., nech nás pošle na kožné...
Ďakujem Vám

nikpa
14. jan 2020

@jannyr malému tiez zaberala najlepšie tinktura gingivalis a celkovo posilniť imunitu. Prestali sa objavovať až keď mu vyšli zuby a prestal všetko pchať do pusy. Máva ich tak na vnútornom okraji úst ale skoro az von.

jannyr
autor
14. jan 2020

@nikpa no problém je, že ta tinktura je až od 3 rokov, ako skoro všetky, čo som doteraz pozerala, ale skúsim sa ešte spýtať dr. Doteraz vôbec nebol chorý, chodíme plávať, otužovať, ráno mu dávam C-čko, D-čko, večer imunoglukan, zdravá strava, veľa zeleniny ovocia, bez sladkostí..., denne vonku pohyb dve hodiny....

nikpa
14. jan 2020

@jannyr ja som mu to dávala cca od 1,5 roka ale len keď spal lebo to štípe. Cez deň som mu potierala s vodičkou Kaloba, ta nestípala.

jannyr
autor
14. jan 2020

@nikpa aha. Ďakujem pekne za tip, ak tento sajrajt nezaberie, budem skúšať ďalej.

delmondo
15. jan 2020

Afty som potierala tantum verde, aj mladšej. Za 3 dní sa to zlepšilo.
Keď vravíš, že sa to podobá na herpes, tak to vklude môže byť aj impetigo. Je to infekčné s vysoko nakazlive. Ľahko sa to roznesie ďalej. Neexperimentuj, chod ku koznej. Treba na to ATB mastičky.

jannyr
autor
15. jan 2020

@delmondo
Impetigo to nebude, vyzerá to inak. Ráno ideme znovu k dr, nech nás odporučí na kožné radšej.