icon

Čo môže byť mäkký výrastok na detskom kolene?

mey8
21. jún 2025

Prosím viete mi niekto poradiť že čo to môže byť na kolene dieťaťa? Neboli to, nie je to ani po úraze, na druhom kolene to nemá... je to akoby mäkká hrca, vyrastok... alebo co..
Stretli ste sa s tým niekto?

Čo môže byť mäkký výrastok na detskom kolene?Čo môže byť mäkký výrastok na detskom kolene?
thirstymonk
21. jún 2025

Voda v kolene?

berenika39
21. jún 2025

Co na to říká pediatr?

alienkami
21. jún 2025

Môže to byť absces

balerina2025
21. jún 2025

k lekarovi treba ist.

ika02
Autor odpoveď zmazal
ika02
22. jún 2025

Ahoj, vidno to len pri zohnutej nohe?

janus02
22. jún 2025

Ahoj. Moja dcéra mala takýto vyrastok ale na boku, vyoperovali jej ho...po 5 rokov ho ma v strede už cca 2 roky a boli ju to stále. Znovu by mala ísť na operáciu 😔

mey8
autor
22. jún 2025
@ika02

Ahoj, vidno to len pri zohnutej nohe?

@ika02 áno vidno to len pri zosnulej nohe, keď ma nohy rovno tak sú identické, keď ich zohne tak to vidno len na jednej...

mey8
autor
22. jún 2025
@janus02

Ahoj. Moja dcéra mala takýto vyrastok ale na boku, vyoperovali jej ho...po 5 rokov ho ma v strede už cca 2 roky a boli ju to stále. Znovu by mala ísť na operáciu 😔

@janus02 ahoj. A aj tí povedali co je zač? A prečo sa objavil?

ika02
22. jún 2025
@mey8

@ika02 áno vidno to len pri zosnulej nohe, keď ma nohy rovno tak sú identické, keď ich zohne tak to vidno len na jednej...

@mey8 ja to mám od malička, odkedy si pamätám. Mám 50-tku. Nebolí to, nemení sa to, nijak ma to neobmedzuje. Voľakedy dávno to videl lekár, no nikto nič neriešil. Pošlem foto, je to presne pod kvietkom😉 .

mey8
autor
11. júl 2025

Prosím poraďte mi, hrcka sa nám výrazne zväčšila tak 3-4 násobne za posledné 3 týždne.
Boli sme na pohotovosti, kde nám povedali, (po ultrazvuku) ze tam je nejaký vánok naplnený tekutinou, ale ze oni nevedia, čo to je... pretože nechápu odkiaľ sa tam ta tekutina nabrala a co je zač...
Prosím poraďte pokiaľ ste sa s tým niekto stretli?

mey8
autor
11. júl 2025
@ika02

@mey8 ja to mám od malička, odkedy si pamätám. Mám 50-tku. Nebolí to, nemení sa to, nijak ma to neobmedzuje. Voľakedy dávno to videl lekár, no nikto nič neriešil. Pošlem foto, je to presne pod kvietkom😉 .

@ika02 u vás sa to nejako zmenilo? Časom sa to zvacsilo? Ci je to nemenné?

tatiana149
11. júl 2025

@mey8 ahoj, my mame s tym skusenosti. Dieta cislo 1.....hrcka na krku. Velmi podobna vašej. U doktora ze to nic nieje, ze zatial len sledovat. No nie. Vydupala som si ze urobia komplet krvne testy, následne ultrazvuk. Hrcka nam zostala. Len sa pravidelne kontroluje. Dieta cislo 2....hrcka na kolene. Presne ako vy. Tiez krvné testy. Zvatsovala sa. Ultrazvuk tiež tekutina. Bol to absces ale vnutorny. Vyoperovali. Nasledne zas hrčka narástla a zas to iste. Uz mu to vyoperovali 2krat. Dalsia hrcka na ruke. Ta ale sa zmenila na absces ale taky uz vonkajši. Takze to narezali a pravidelne to cistili. A ked sa to vracalo, tak vyoperovali. Konecne mame uz rok pokoj. Manžel.....hrcka podobna vasej. Bol to gangliom. Takze treba zacat od krvnych testoch ked uz mate ultrazvuk. Tiez je mozne ze by to bola uzlina. Alebo voda v kolene. Kazdopadne doktori to kuknu a povedia netreba sa bat to maju bežne deti,ale nedaj sa odbit. tu krv si vydupaj. Nemusi to byt nič vážne, ale pre istotu

alienkami
11. júl 2025

Keďže sa to zväčšuje, treba to riešiť. Zájdite za pediatrom, nech na to pozrie, dajte mu aj správu z pohotovosti. Možno sa s tým už stretol a bude vedieť viac.

ika02
11. júl 2025
@mey8

@ika02 u vás sa to nejako zmenilo? Časom sa to zvacsilo? Ci je to nemenné?

@mey8 mne sa to nemení. Voľakedy (v detstve) som mala chudé nohy ako paličky, tak to bolo viac viditeľné, no teraz som pribrala a nikto si to nevšimol, kým som ho ja na to neupozornila. Nič sa s tým nedeje cez 40-44 rokov.