icon

Čo na kašeľ pre 2-ročné dieťa?

13. dec 2022

Ahojte. Čo na suchý kašeľ pre 2 ročné dieťa ? Plus začala sopliť. Ďakujem . Nieco overené .

kacernakokse
13. dec 2022

Robitussin junior

nique
13. dec 2022

Baby ti pomozu s tipmi na lieky, ale ja som detom do 3r nikdy nic nedavala. Este nechodili do skolky, takze nemuseli byt rychlo super fit. S muzom sme pracovali z domu. Naucila som ich, ze po zakaslani sa maju napit, naucila som ich smrkat. Davala som caj s medom a mlieko s medom. Nadchu som liecila len vyplachom. Jasne, v noci sa budili, boli nervozne, nosila som na rukach, hojdala, ale to trvalo 3-4dni. Kedze nemavali teplotu, nechala som imunitny system (a aj seba) trochu potrapit. Dnes su obaja skolkari, mladsia nebola chora vobec, este nikdy nemala ziaden sirup, starsi predskolak kaslal, dala som mu v 6tich rokoch 1x mucosolvan junior a zabral mu hned. O 2 dni bol opat v skolke. Je to na dlhy beh, chce to vela trpezlivosti, ale ked sa na to das, vrati sa ti to neskor.

adela94
Odpoveď bola odstránená
kacernakokse
13. dec 2022

@nique ten sirup im nijak nenaruší prirodzenú obranyschopnosť. Suchý kašeľ je neproduktivní, je to známka toho že je tam nejaká infekcia. Keď to stopneme antitusikami, nezastavíme prirodzenú obranyschopnosť, jedine čo tým dosiahneme je spríjemnenie choroby, kludnejsi spánok a tým pádom aj lepšiu regeneráciu, pretože spánok je tiež dôležitý a prekaslat celú noc rozhodne neprospeje nikomu. Nebudem sa s vami hádať, určite sa dajú detské choroby prežiť úplne bez liekov, to určite nevyvraciam, ale tvrdit že vaše deti do troch rokov nemali žiaden sirup ani nic a teraz nebývajú choré, je hovadina lebo tieto dva fakty nemajú žiadny súvis. Určite ste podnikala iné kroky na to aby teraz nebývali choré ale nepoužívanie sirupov proti kašlu a teplote to nebolo

nique
13. dec 2022

@kacernakokse ja vôbec nemám potrebu sa hádať ani niekoho presviedčať. Resistentnost voči liekom (akýmkoľvek) je ale medicínsky fakt.

beata_k
13. dec 2022

@nique Hmm riadne si si potrapila deti. A pritom zbytocne.

evinqua
13. dec 2022

@beata_k
@nique tak k tomu sú aj nejaké štúdie ze sirupy sú v podstate neúčinné, resp rovnaký účinok ma med u deti pri bežných virozach, moj za dva roky mal 20x kasel a veru som skúšala s aj bez a doba liečby bola v podstate rovnaká.. robíme vyplach ale to zvládol az od cca 3,5 roka, takže 2rocny asi nie. Samozrejme veľa tekutín, a cez deň by som dala kalobu a sinupret, pripadne biotussil, večer stoptusin sirup a ak ma problém s kaslom v spánku tak aj fenistil

kacernakokse
13. dec 2022

@nique rezistencia voči antibiotikám síce áno, ale keď si dáte v sezóne počas choroby sirup od kašľa či tranzite vysokú teplotu antipyretika mi,.tak sa nerozvine žiadne rezistencia. Keď je to pre vás medicínsky fakt, určite ho viete aj medicínsky vysvetliť tak nech sa páči.

nique
13. dec 2022

@kacernakokse a preco je pre Vas tak dolezite mat pravdu? Je to len temou, ktora je pre Vas zaujimava, alebo povahou? Ved sa nebavime o neurochirurgii, ale o obycajnom detskom kasli. Jedna mamina to robi tak, druha inak. Autorka sa pytala na tip, dala som jej svoj. Vyberie si aj tak to, co jej najviac sedi. Pre mna je tato diskusia uzavreta.

kacernakokse
13. dec 2022

@nique mne ide len o to, že evidentne sa v tejto téme nebyznate a šírite nezmysly o tom ako lieky na kašeľ potláčajú prirodzenú imunitu. Keby si to čo ste teraz napísala nejaká mamička zoberie vážne a myslí si, že sa tomu rozumiete keď to píšete, kludne by nechala dieťa celé noci kašľať len kvôli tomu že si myslí že preň robí to najlepšie. nie je to o tom, či chcem mať silou mocou pravdu, ale o tom, že chcem podať odbornú radu a týmto chcem aj apelovať na všetky mamičky, ktoré si to prečítajú. Nehľadajte radu na modrom koníku, ale zavolajte vášmu lekárovi alebo lekárnikovi aby ste mohli ochorenie vyriešiť bezpečne a hlavne s ohľadom na spokojnosť vášho dieťaťa

dadka128
13. dec 2022

Najlepšie sa je poradiť s lekárom, co je vhodné pre dvojročné dieťa. Hazardovať s jejo zdravým len tým, co mi kto poradi na mk je risk. Pretože každý ti poradí niečo iné a prečo sa rozhodneš ty?

@nique neviem ci to bolo rozumné riešenie trápiť deti aj seba, lebo neviem si predstaviť mat dieťa so soplami nechať ho trápiť co pomaličky nemoze dýchať lebo ma upchatý nos alebo druhe nechať dovraciat sa z hlienov .. takže nerozumné nelogické ..

barborienka123
12. feb 2025

@nique tak to klobuk dolu