icon

Čo na rozštiepené nechty na nohách aj rúčkach?

rose1988
9. mar 2013

Ahojte, moja pomaly 21 mesačná dcera má tagmer od narodenia rozštiepené nechty sú take škaredúčke. Už som o tom konzultovala aj s lekárkou a odporučila mi dať jej na nechty vigantol no dajak to nezabralo. Predtým jej brala aj krv no okrem nízkeho železa nemala nič to sa napravilo. Neviem čím by to mohlo byť u nikho v rodine ani cudzích nič take nepozorujem neviete poradiť dajaké vitamíny ? možno alebo ešte raz odber krvi? Nemáte s tým dakto skúsenosti?

luciannka83
9. mar 2013

@rose1988 Môjmu malému sa tiež štiepia nechty a vôbec to nerieším. Manžel mu ich ostrihá na krátko a je pokoj. Keď sa štiepia nechty, tak chýba kremík. Ale sestrička v nemocnici mi hovorila, že deti majú krehúčke nechty, že oni sa sami olámujú, že ich ani netreba strihať. A keď jej ich ostriháš, tak tiež vyzerajú zle? Veď krátke nechty by sa nemali štiepiť. Podľa mňa si veľmi pozorná mamička (ako ja), že si všímaš kadejakú somarinu. Umelé vitamíny nie je veľmi dobre pachať do dieťatka. Potom si organizmus zvykne na ľahký prísun vitamínov a nebude sa mu chcieť brať vitamíny zo stravy.

awalancha3
9. mar 2013

...strava..... toto napravi len strava bohata na magnezium, zinok, vapnik... ale v prirodnej strave....... a v lete sa nevyhybat slnku....sice s mierou, ale nevyhybat- ruky a nohy moze mat hole, hrudnik a hlavu zatienit.....A necakat, lebo zachvilu pridu na rad zubky....

lejlla
9. mar 2013

U nas v rodine sesternicina mala to tiez ma a bola u dr. ta jej povedala ze to moze chybat aj zelatina a kazala jest gumove medvediky...