icon

Čo na totálne nechutenstvo u trojročnej?

hruska91
7. feb 2022

Čo vám pomohlo ? Berieme vitaminy Bkomplex, CeVit,Devit a probiotiká. A na chuť do jedla Pediakids sirup - ale zatiaľ nevidím výsledky

Nechuti jej nič z rožka zje 2 hrýzy cestovín za lyžičku…jedine čo chce je mlieko alebo jasne chrumky.
Ťahá sa to už od covidu
Dakujem

mamina0078
7. feb 2022

Žiadne chrumky, žiadne mlieko. Keď nezje raňajky bude čakať do desiaty keď ani ju do obeda keď ani ten do olovrantu... určite jej nenúkať každú chvíľu ale nechať ju tak. Keď ani to nepomôže a za celý deň nič nezje skúsiť ďalší deň raňajky keď ani nie tak ísť do nemocnice na infúzie. Pretože ani z tých chrumiek a mlieka nemá žiadne dostačujúce nutričné hodnoty.

deti95060810
7. feb 2022

my sme si tým prešli... roky sme sa trápili... celé dni pila len NUTRIDRINK - kúpiš v lekárni popr. predpíše lekár. Stav sa rapídne zlepšil až nástupom puberty...

marianarem
7. feb 2022

@deti95060810 A tiez to nastupilo po nejakej chorobe, alebo bola nejedacka odjakziva?

elizabet173
7. feb 2022

@hruska91 zrušiť mlieko aj chrumky si neskúsila?

renab
7. feb 2022

U nas sa to trosku zlepsilo prave vysadenim vsetkych vitaminov a sirupov, po nich dcera nejedla naozaj nic. Inak aj na sebe mam odskusane, ze mi tato chemia tak zatazi zaludok, ze par hodin do seba nic nedostanem. Vekom sa to zlepsilo. Ma 30, hadam aj skolkar zje viac, ale je zdrava a nic jej nechyba.
Zaklad je ale pestra strava. Urcite by som nedavala len mlieko a chrumky. Nasa jedla vsetko to, co my. Sice ako vrabec, ale jedla....

naobedbuduspagety
7. feb 2022

Ja u syna s nechutenstvom bojujem už dva roky. Už bolo aj veľmi zle, infúzie v nemocnici, umelá výživa, psychológ.. Akurát dnes sme boli u pediatra na kontrole a bolo mi povedané, že to čo zje úplne stačí a ostatné je len prebytok. A to zje len vajce varené na tvrdo, uhorku, banán, jablko, ryžu, zemiaky, z cestovín vždy len kúsok a suché pečivo a vývar. A vždy všetko len po samom. Neexistuje sa najesť normálne vareného jedla napríklad ryža a mäso. Len suchá ryža. Alebo suché zemiaky

saxana000
7. feb 2022

No tak hlavne jej nedam to mlieko ani chrumky...
Ona neni blba lebo vie ze nakoniec povolis.zatni sa a nedaj. ponukni rano jogurt nechce zober nedaj nic ine zober ju von nech sa vybeha aby vyhladla do obeda.na obed ponukni polievku nechce zober ponukni masko s ryzou nechce zober zase ju zober von poriadne vylietat na olovrant natri chlieb so syrom nechce zober bude cakat do vecere na veceru zase ponukni polievku maso ryzu ked nezje zober..straz ju hlavne aby pila ale len cistu vodu.na dalsi den ti zje aj sroby.hlad je velmi dobry kuchar aj psycholog.za ten jeden den od hladu nezomre neboj sa.hlavne pochopi ze to myslis vazne.

lenusiatko
Autor odpoveď zmazal
beata_k
Odpoveď bola odstránená
diablito01
3. nov 2022

@hruska91 pomohlo vam nieco? My s tym bojujeme uz vyse 2 rokov. 4,5 rocny zje polievku, vyvar, aj cestovinky, ale co sa tyka ranajok, vecere len suche rozky, chlebik, ziadna zelenina, ziadne ovocie, akoby mal nejaky psychicky blok.

arasidka123
3. nov 2022

@hruska91 pangamin je ešte dobrý 😉

poopsie
3. nov 2022

V mojom okolí sú ľudia, ktorí majú po covide veľmi zmenené chute, dokonca jeden pán vracia, čo len cíti varené mäso... Veľa ľuďom chutí napr. cibuľa ako pokazený hnoj, vajíčka ako zaprdky... Vraj je to spôsobené poškodením nervovej sústavy, moja kolegyňa si pomáha doterrou, druhej kolegyni sa stav zlepšil po ďalšom covide... Ťažko povedať či slečna vymýšľa alebo je za tým aj iný dôvod