icon

Čo nám naozaj zaberie na červené fľaky na tele?

luciakstv
7. jan 2021

Ahojte, boli sme u kožnej doktorky namiesala masticky ževraj detská seborea no nejak tie mastičky nezaberajú. Viete nám prosím niečo poradiť.

Čo nám naozaj zaberie na červené fľaky na tele?
luciakstv
autor
7. jan 2021

Dcérka má dva mesiace

janage
7. jan 2021

@luciakstv skús skincap len pozri ci aj také malé detičky môžu

martaturi
7. jan 2021

@luciakstv ja niesom lekár a mám len jednu skúsenosť,naša malá v 3mes. mala tiež seboreu ale to boli len lupinky vo vlasovej oblasti a obočí. Dermatologička predpísala masť s kyselinou salyciovou plus detský šampón na seboreu od babé a prešlo to do 3 dní. No na telíčku žiadne takého začervenanie nemala. Mne to nesedí na tú diagnózu, no ja nemám iné skúsenosti.

martaturi
7. jan 2021

Každopádne vám držím palce 🍀🙏

lenkamaratka
7. jan 2021

@luciakstv ahoj fenistil ste skúšala?

luciakstv
autor
7. jan 2021

@martaturi no dcéra to mala tiež vo vlasoch a medzi očami šupiny a to sa nám vyliečilo hlavu som natierala a vyčesavala som jej tie chrasty a teraz sa nám spravili tieto fľaky aj som sa kožnej pýtala či to neni exem ale povedala že nie že to je detská seborea

luciakstv
autor
7. jan 2021

@lenkamaratka áno fenistil kvapky som aj teraz nasadila

lenkamaratka
7. jan 2021

@luciakstv moja dcérka má atopicky ekzém a Bioptron ten uľaví vždy 🙂

luciakstv
autor
7. jan 2021

@lenkamaratka to myslite tú lampu ?

ydnew
7. jan 2021

Moja mala toto iste a vyrástlo to do atopie
Skin cap crem
Kúpať v ovsenom kúpeľ
A derma kozmetika
Všetko dostupné v lekárni
A nestojí to majland , ja som vyhodila stovky EUR za rôzne ,,masticky,, oleje a homeopatiu aby sme sa vyhli kortikoidom ale dopadlo to dobre 🙏

ydnew
7. jan 2021

E ešte podstatná vec probiotiká treba aj z vnútra poliecit

arabellka1
Odpoveď bola odstránená
matabb73
7. jan 2021

Mne to príde ako atopický ekzem a riadne zapálený. Moja dcera to mala a mala predpísané aj kortikoidy. V skupine Zdravotníci na MK je dobrá kožná, pridaj to tam, ona ti poradi.

luciakstv
autor
8. jan 2021

@ydnew a ten Skin cap cream môžu sj takéto malé deti ?

luciakstv
autor
8. jan 2021
janage
8. jan 2021

Len s ovsom opatrne. Ja mam jednu z milióna asi doma co jej ovos ekzem priserne zhoršovať. Aj v kúpeľoch povedali, že keby nevideli na vlastné oči neuveria.
A Skin cap objednaj určite cez internet, v kamenných je zbytočne predražený.
Ja som písala distribútorovi na SK, že sa trápime, kde čo poskúšané, či by nemohli vzorku poslať, že v lekárňach nemajú u nás (čo bola pravda).
A teda milo som bola prekvapená kuriér až domov s obálkou s pár vzorkami. Vyskúšala som a objednala.

lenkamaratka
8. jan 2021

@luciakstv áno samozrejme veď 6 nobelovych cien má 🙂 náš domáci doktor Bioptron Zepter 🙂

luciakstv
autor
16. jan 2021

@janage ďakujem pomohol 😘👧🏼

janage
16. jan 2021

@luciakstv teším sa

nikusa0806
20. jan 2021

Ahojte zienky, nasla som vasu konverzaciu, prosim vas viete mi poradit ci aj toto je seborea? Trapime sa s tym uz dlhsie, obcas to skoro nevidno hlavne ked je v chladnom prostredi, ale ked mu je horuco, place alebo sa hneva tak sa mu to zhorsi a velmi začervena. Uz 2 tyzden ma tie suche červene fľaky aj na hrudniku a na rukach. Momentalne ma uz aj šupiny vo vlasoch. Nesvrbi ho to, lebo je uplne kludny. Vela mu to kremujem, mam pocit ze je to lespie ale ako nahle ideme do prostredia kde je horuco tak sa to opat zhorsi... som z toho zufala. Ďakujem.

luciakstv
autor
21. jan 2021

@nikusa0806 ahoj no toto mala aj moja dcéra čo je fotka hore mala červene suché fľaky len ju to aj svrbelo pomohol nám ten skin cap cream čo mi poradila tu jedna pani a vidíš aké výsledky sme mali už o 2 dni 😊 len stále ju musím natierať lebo keď zabudnem znova sa jej to robí .. že je to dlhy proces liečby stále musia mat vlhkú pokožku

luciakstv
autor
21. jan 2021

@nikusa0806 a vlasky som jej na hrubo natrela krémom infadolan a po 2hodinach som jej tie supinky teda moja mala už chrasty pekne vycesala do týždňa to bolo preč ešte som si v lekárni kúpila šampón na detské mliečne chrasty a tým som jej umývala hlavičku

kikusik2890
21. feb 2022

@luciakstv môžem sa spýtať čo vám pomohlo

snezienkaaa82
21. feb 2022

My sme skúšali kadeco, od masticiek z lekárne, cez Biodermu,, la roche.... atď..... Nakoniec pomohla obyčajná indulona, no viac- menej, čím bi deti staršie, tým toho mali nenej... Vyrástli z toho