icon

Čo očakávať pri hospitalizácii chorého dieťaťa?

nikk3y
24. jan 2025

Ahojte, dieťa týždeň už choré, obvodný nám povedal ze mame ju brat pozrieť znova k pediatričke a že dosť možné pôjde na hospitalizáciu.

Mali ste to tak tiež? Lebo pediatrická nám pondelok vravela že musíme len vyčkať kým to prejde. No ona vždy 39°C konečne jej aj zíde no je to pre ňu náročné, strašne zničená je. Papa podľa možností, pije dosť čistú vodu, čajík nechce ani nič sladené.

Tak teraz neviem čo očakávať, keďže ide víkend, a mám menšie dieťa tiež, ktorá už dnes mala 37.6°C stiahlo sa jej to pod 37°C našťastie, dúfam že to je kvôli zubkom len...

Ako ste riešili takto hospitalizáciu? Keď máte aj chlapa chorého? A dnes dostal ATB na 3 dní s tým, že pôjde do nočnej v nedeľu 🤕
Menšia je mama cecek, tak neviem kam skôr, ako čo mám robiť, ak ju dajú do nemocnice 🥺

Ďakujem za prečítanie.

katina02
24. jan 2025

Od pondelku má ešte stále teploty 39? To asi už nie je úplne okej. Keby si si zavolala pediatričke a zistila teda, či ešte máte nejak potiahnuť ten víkend?

januska12323
24. jan 2025

Aký obvodný? Má len teplotu alebo aj chorobu diagnostikovanú? Ak bude musieť do nemocnice tak pôjdeš s ňou a o druhé dieťa sa postará jej otec, nemôže mu byť tak zle keď chce ísť v nedeľu už do roboty.

janica_
24. jan 2025

Mas pre dieta aj obvodneho aj pediatricku?
Riesila by som to kontaktovanim pediatricky, resp. osobnou navstevou nech urobi znova CRP.
Chlapa by som neriesila, len sa zbytocne uberas o energiu. Ak pojdete do nemocnice, tak hadam zostane s mladsou, snad nemusite na tuto temu debatovat.

slava76
24. jan 2025

Treba volat lekarke, ze ako dalej a manzel nech ide na ocr s dalsimi detmi. My sme tak riesili.
Nasa mala teraz aj ked je uz starsia 9 dni horucky, antibiotika zacali zaberat neskor.

nikk3y
autor
24. jan 2025

Nedala nám ATB vôbec no dnes už snáď dostaneme. Nie nie, chlap bol u svojho obvodného a zmienil sa o maličkej, tak dnes šli k pediatričke a rovno si vybojovali aby ju poslali na RTG pľúc a ... záver?
*** známky centrálnej bronchopneumónie vpravo...

No chlap mal 39°C aj niečo naposledy, preto som rozmýšľala čo s menšou keďže sa tiež o ňu bojím.

Píšem vám ako sme teda dopadli snáď to dobuducna pomôže nejakej mamičke, keďže naozaj niesme toho názoru že pchať do deti ATB za každú cenu. No keby jej dala už v pondelok tak teraz by bola už zdravá ako rybka 😟 a nie nás poslať domov, znižovať teploty a vyčkať kým to prejde ... 😔 prajem pekný deň

nikk3y
autor
24. jan 2025

@slava76 ale vidíš tvojej aspoň dali ATB, našej nie lebo naša pediatrička nezvykava dávať ale fakt vždy sa pýta kašeľ teploty... ak niesu tak nedáva, no naša malá 40tky, 39 a tak od soboty do pondelka sme bojovali zo zrazením, Zábaly a tak len tak tak zišli... pondelok nás poslala domov bez ATB a teraz len trpnem

slava76
24. jan 2025

@nikk3y dali, lebo povedala, ze to uz dlho trva ,tak tadsej uz na druhy krat dala. A sk sme isli minule do nemocnice, vysetrili ju , chceli dat na infekcme, povedali, ze radsej mame ist domov, ze v nemocnici este viqx nachytame a ze ak sa stav nezlrpsi prist o 2 dni .a to uz bola v takom stave, ze xme ju na rukach nosili a telicko nala ako handrova babika.

januska12323
24. jan 2025

Nemáte nikoho kto by vám pomohol ak nebude chlap schopný? Ja by som skúsila vydržať doma koľko sa dá.

mogaa
24. jan 2025

@nikk3y ale chápeš že u dieťaťa sú bežné virozy len s teplotami, ktoré za 1-2dni prejdú? Takže podiatrička sa zachovala uplne v poriadku ak dieťaťu nedala hneď ATB....vôbec nepíšeš či mu robila CRP...ale prvé tri dni aj keď sú teploty a nie sú iné príznaky tak sa znižuje len teplota, teda ak nie je 39st.

nikk3y
autor
25. jan 2025

@mogaa mali sme crp, a po 3 dňoch so 40tkami neviem no 🙂 ... nevadí nabudúce si budem trvať na svojom keď budeme mať takéto teploty, a ešte k tomu že sme boli na pohotovosti, kvôli zvracaniu a silný kašeľ... kebyže dá aspoň na domov ten pondelok tak dcérka nemusí mať zápal pľúc ✌️ ale Like pre maminku ktorá ss nenechala odbyť. Včera tam tiež bola u pediatričky dievčatko s maminkou a crp mali iste ako my (8) zevraj to nieje na ATB ... a tiež také iste príznaky ako my, kašeľ vysoké horúčky, ateploty ktoré sa nedajú len tak stiahnuť, ale trvala na svojom že ich radšej bude mať doma ako keby nemala mať ... takže veľký Like pre MAMINKU💙💙🩷

nikk3y
autor
26. jan 2025

Ahojte konečne po vyše týždni sme prvý deň bez horúčky 🤞🙏 .... už sa hrá aj papá konečne sa dostávame do normálu... ale mam problém s mladšou vlhký kašeľ, u takého malého bábätka neviem čo s tým 🙄 staršia zas ma blok hneď ako začne kaslat tak uteká ku mne s tým že sa bojí (bojí sa zvracania) aj keď sme jej to vysvetľovali, nejde to von.
Z mladšej sa to včera dostalo von biele asi zmiešané aj s mliečkom ale išlo. No problém je že neviem čo s tým u takého babatka? (11mesiacov) Zajtra volám zas pediatričke, keďže teploty našťastie mladšia nemá 🙂 v noci som spala asi 4h, lebo aj ona chudá nevedela spinkať kvôli kašlú, bola vo vyvýšenej polohe ale aj tak .

Ďakujem vopred za odpovede ..