icon

Čo pomáha 3-ročným deťom na kašeľ?

16. nov 2022

Ahojte čo pomáha 3r deťom na kašeľ?

nelca0510
16. nov 2022

Aký typ kašľa? Je veľmi veľa voľnopredajných prípravkov.

bronik89
16. nov 2022

tak moze mat suchy kasel, moze uz vykasliavat hlieny, cize na kazdy typ je urceny iny produkt.

bagre
16. nov 2022

to, čo aj 5,7 ročným... veľmi zle položená otázka
aký kašeľ, už ste niečo dávali?

andreatytler
16. nov 2022

Pripnem sa ak mozem. Mna zaujimaju hlavne domace lieciva. My mame kasel s hlienom.

autor
16. nov 2022

Ako to napísať presne,jeho hrdlo skrabe vydáva pri tom také zvuky a to ho dráždi na kašeľ taký suchý.No keď zhlboka sa zakasle tak kašle taký hlienovy.Mali sme Stoptusin z lekárne.Dva týždne nekaslal,no teraz zas začína.

kacernakokse
16. nov 2022

@andreatytler skvelá bylinka na uľahčenie vykaslievania je sladké drievko. V lekárni predávajú aj čajovú zmes na vykaslievania, stačí sa popýtať. Môžete z toho urobiť čaj alebo pripraviť sirup. Ale v každom prípade sa poraďte z lekárnikom, nie každý môže užívať všetky bylinky hlavne deti do 3 rokov.

choco6
16. nov 2022

Tymianovy sirup alebo caj, cibulovy sirup s medom, skoricovy sirup. Recepty najdes na googli 😉

doriiis
16. nov 2022

Stop kašeľ sirup pre deti....treba ale užívať dlhšie.Trosku drahší,ale pomaha

kacernakokse
16. nov 2022

A boli ste u lekára? Keď má kašeľ tak dlho možno by nebolo odveci zmerať crp či netreba dať antibiotika. Konkrétny prípravok vám neporadím pretože je jedno akú značku zvolíte efekt to bude mať podobný, ale určite si vypýtajte niečo na vykaslievanie a rozpustenie hlienov na deň a na noc zas niečo na utlmenie kašľa, nech sa vyspí a neprekasle celú noc.

autor
16. nov 2022

@kacernakokse Boli sme u lekára,no povedala že máme kúpiť v lekárni sirup na kašeľ a skúšať čo pomôže

kacernakokse
16. nov 2022

A crp vám nemeral lekár? To je rada že choďte do lekárne skúšať za radom čo vám pomôže. Toto keby mi lekár povie tak mu taky cirkus urobím že by sa nespamätal. Nie som za antibiotiká za každú cenu, ale ak máte tak dlho problém tak to asi nebude len obyčajná nádcha. Ešte ma napadlo že skúste solmucol kúpiť. Ono to pekne rozpustí tie hlieny že sa budú lepšie vykaslievat. A naparovat horúcou vodou alebo s nejakou bylinkou ak to vydrží.

lasoli
16. nov 2022

ja b som skusila dat nieco na vykaslanie hlienov,ze ma po 2tyz kasel moze zasa dostat iny virus

autor
16. nov 2022

@kacernakokse Nerobila crp,no ja som taká tichá povaha,keď lekár povie že mám kúpiť lieky v lekárni tak kúpim tam.

andreatytler
17. nov 2022

@kacernakokse Dakujem velmi pekne. Idem pozriet. Nezijem na Slovensku, preto ma zaujimaju rady na domace lieciva, lebo tu nekupim lieky co sa predavaju na Slovensku.
Zatial ten kasel len zacal, tak ho budem na cas pozorovat ako to pokracuje. Ale chcem byt pripravena, lebo v poslednej dobe su tu nemocnice preplnene detmi s respiracnymi ochoreniami. A najhorsie je ze ze regale s liecivami su prazdne. Neviem aku mate situaciu na Slovensku, ale tu nie su skoro ziadne lieky pre deti napriklad na zrazanie teploty, kasel. Vseko je vypredane a nove dodavky neprichadzaju.

andreatytler
17. nov 2022

@choco6 Mas aj nejaky recept na ten cibulovy sirup prosim?

lb1984
17. nov 2022

Ja bez ohľadu na typ kašľa dávam jedine solmucol. A to som už vystriedala pomaly všetky sirupy. Detto cibulovy sirup a nič nám nezabralo.

lb1984
17. nov 2022

A ešte aby som nezabudla za mňa top zabal na hrudník z jazvecej masti. To pomohlo aj mne pri bronchitide a to som brala atrovent aj erdomed a až keď som si začala robiť zábaly zo 100% jazvecej masti, som sa v noci vyspala- to som myslela ze už to nerozdycham. Smrdí to jak šľak ale úľava neskutočná a to ja niesom na prírodné veci. Mrnavej robím zabal aj na hrudnicek aj na krk keď ju boli hrdlo.

choco6
18. nov 2022

@andreatytler Iba pokrajam cibuľu na kocky a polejem 2-3 lyzicami medu, podla velkosti cibule. Treba nechat na teplom mieste cca 2-3h, ona pusti stavu a toto po lyzickach dávať. Ale ja nedavam viac ako 5-6 lyzic denne. A na dalsi den treba čerstvý spraviť, ani cez noc nechávať, predsa len to zacne kysnúť alebo hnit a to uz nieje dobre. A tymian dam iba 2 lyzicky a zalejem horucou vodou a normalne ako cajik, ale tiež som max jednu salku denne, predsa len su to bylinky 😉

andreatytler
18. nov 2022

@choco6 dakujem. a ta cibulova stava nestipe?