Čo pomáha na suchý kašeľ u tínedžera?
Dobrý deň žijeme vo 🇬🇧 mame 16r ma suchý kašeľ a kašle celú noc v kuse podávame mu Bromexin kvapky teply caj z medom paralen a nie a nie prestať tu na suchý kašeľ nedávajú lieky lebo hrdlo je len trochu červené, Minuli rok v taky to čas chlapec kašlal celú noc keď chcel is na toaletu tak " stratil kontrolu nad telom a padol tvarov do steny na hlave mal odreninu cca 15cm boli sme celú noc v nemocnici tu je všetko normálne na suchý kašeľ nič nedávajú .... Prosím o radu ísť sním na 🇸🇰 na Pohotovosť kvôli Codeinu 30mg ?
@tibykez musis mu dat lieky na suchy kasel, Bromhexin je na vykasliavanie, to s amoze aj potrhat v kaslani. Mne zvykol pomahat aj Stoptussin, ale stopla som to teraz, lebo som nevedela prestat kaslat. Davam si Tussin a 100x lepsie. Len ja mam aj hlieny, sople, ale VZDY drazdivy kasel, ze mam svalovicu z kasla, cely hrudnik bolavy. Takze treba nieco na zastavenie. Neviem, co tam mate dostupne.
Zle je liečení, to je všetko, na noc antihistaminiká, na boľavé hrdlo cmulacie tablety a na suchý ti radia uz
Odpoveď chatgpt
Aký liek (názov) sa dá kúpiť v Anglicku na suchý kašeľ?
ChatGPT povedal:
V Anglicku sú na liečbu suchého kašľa dostupné rôzne voľnopredajné lieky. Medzi najčastejšie používané patria:
Benylin Dry Coughs Original: obsahuje dextrometorfán, ktorý pomáha tlmiť reflex kašľa.
Covonia Dry & Tickly Cough Linctus: obsahuje glycerol a tekutú glukózu, ktoré upokojujú podráždené hrdlo a zmierňujú suchý kašeľ.
Robitussin Dry Cough Medicine: tiež obsahuje dextrometorfán na potlačenie kašľa.
Pholcodine Linctus: obsahuje pholcodine, ktorý tlmí kašeľ a je vhodný pre suchý, dráždivý kašeľ.
Pred užitím akéhokoľvek lieku je dôležité prečítať si príbalový leták a dodržiavať odporúčané dávkovanie. Ak máte existujúce zdravotné problémy alebo užívate iné lieky, poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom, aby ste predišli možným interakciám alebo vedľajším účinkom.
Určite vám poradia aj v lekárni..

Bromhexin nie je na suchý kašeľ
Skúste zmeniť, neviem čo máte dostupné, u nás je napr. Tussin, Ditustat, Paxeladine, žltý Trifed.
Ak kašle veľmi na noc antihistaminiká a spať v dobre vetranej miestnosti, kde je chladnejší vzduch.
To to nie je stav na pohotovosť