icon

Čo pomáha na suchý kašeľ u tínedžera?

tibykez
11. feb 2025

Dobrý deň žijeme vo 🇬🇧 mame 16r ma suchý kašeľ a kašle celú noc v kuse podávame mu Bromexin kvapky teply caj z medom paralen a nie a nie prestať tu na suchý kašeľ nedávajú lieky lebo hrdlo je len trochu červené, Minuli rok v taky to čas chlapec kašlal celú noc keď chcel is na toaletu tak " stratil kontrolu nad telom a padol tvarov do steny na hlave mal odreninu cca 15cm boli sme celú noc v nemocnici tu je všetko normálne na suchý kašeľ nič nedávajú .... Prosím o radu ísť sním na 🇸🇰 na Pohotovosť kvôli Codeinu 30mg ?

patka06
11. feb 2025

Bromhexin nie je na suchý kašeľ
Skúste zmeniť, neviem čo máte dostupné, u nás je napr. Tussin, Ditustat, Paxeladine, žltý Trifed.
Ak kašle veľmi na noc antihistaminiká a spať v dobre vetranej miestnosti, kde je chladnejší vzduch.
To to nie je stav na pohotovosť

nevenka
11. feb 2025

@tibykez musis mu dat lieky na suchy kasel, Bromhexin je na vykasliavanie, to s amoze aj potrhat v kaslani. Mne zvykol pomahat aj Stoptussin, ale stopla som to teraz, lebo som nevedela prestat kaslat. Davam si Tussin a 100x lepsie. Len ja mam aj hlieny, sople, ale VZDY drazdivy kasel, ze mam svalovicu z kasla, cely hrudnik bolavy. Takze treba nieco na zastavenie. Neviem, co tam mate dostupne.

danielahamar
11. feb 2025

Zle je liečení, to je všetko, na noc antihistaminiká, na boľavé hrdlo cmulacie tablety a na suchý ti radia uz

tibykez
autor
13. feb 2025

@nevenka Diki za radu ale my žijeme v 🇬🇧 Tu maximálne Antibiotika a to Len keď je angína inakšie nič Stoptussin už došiel ešte minule jedine co mame je Bromexin + ešte medicína Čakáme na kodein z 🇸🇰🇸🇰

jana_eyre_2
13. feb 2025

Odpoveď chatgpt
Aký liek (názov) sa dá kúpiť v Anglicku na suchý kašeľ?
ChatGPT povedal:
V Anglicku sú na liečbu suchého kašľa dostupné rôzne voľnopredajné lieky. Medzi najčastejšie používané patria:

Benylin Dry Coughs Original: obsahuje dextrometorfán, ktorý pomáha tlmiť reflex kašľa.

Covonia Dry & Tickly Cough Linctus: obsahuje glycerol a tekutú glukózu, ktoré upokojujú podráždené hrdlo a zmierňujú suchý kašeľ.

Robitussin Dry Cough Medicine: tiež obsahuje dextrometorfán na potlačenie kašľa.

Pholcodine Linctus: obsahuje pholcodine, ktorý tlmí kašeľ a je vhodný pre suchý, dráždivý kašeľ.

Pred užitím akéhokoľvek lieku je dôležité prečítať si príbalový leták a dodržiavať odporúčané dávkovanie. Ak máte existujúce zdravotné problémy alebo užívate iné lieky, poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom, aby ste predišli možným interakciám alebo vedľajším účinkom.

Určite vám poradia aj v lekárni..