icon

Čo pomáha pri kiahňach?

hnikoletah
19. jan 2023

Ahojte,čo je prosím Vás najlepšie na kiahne.U nás sa to začalo dosť šíriť,chcem byť pripravená.Dakujem.

myrepose
19. jan 2023

ahoj moje dievčatá mali v lete a naozaj strašne zlý priebeh, staršej ostali aj jazvy na brušku napriek tomu, že sa neškriabala vôbec, no mala ich obrovské. najviac pomáhalo vysušovať tantum verde a potierať tanno-hermal, čo najviac vetrať, nosili len voľné tričkové šaty doma. a ešte mi napadlo, že som ich polievala v sprche repíkom. plus paralen od teploty a zodak či dithiaden od svrbenia mali v tom najhoršom štádiu

patka06
19. jan 2023

Tantum Verde sprej, nič iné nebolo potrebné

msnesquik
19. jan 2023

@hnikoletah ja som striekala len dezinfekcnym sprejom, aby sa jej to nezapalilo, nemala to vobec take hrozne, tak sa nenechaj vystrasit
Vecer som davala fenistil kvapky

beata_k
19. jan 2023

@hnikoletah Nicim to nepatlat. Ani tantum, nic. Kiahne musia schnut a schnut. 1x kupel v hypermangane. Fenistil alebo dithiaden a nieco proti teplote ak bude.

kikiballa
19. jan 2023

@hnikoletah na zapálené kiahne betadin. Inak krátky kúpeľ v hypermangane. Potom už iba tantum verde sprej,alebo vodičkou potierať. Pozor, pri teplote žiadne liečivo čo obsahuje ibuprofen.

nikka055
19. jan 2023

@hnikoletah teraz s tym bojujem 😬 starší mal horucky vsetko ho bolelo vyrazok mal vtedy som myslela ze vela, teraz to chytila od neho mladsia 2r ma strasny priebeh milion vyrazok este aj v pusu, vo vnutri v genitaliach, v
vo vnutri viecok 😪 mala horucky ...kupem ju v hypermangane rano a vecer v lekarni nam dali tekuty puder a gencianku(tým kazala aj dr vyzierat ustnu dutinu, Dithiaden 2x denne ,kedze jej Fenistil nezaberal a Paralen sirup ak je teplota (Nurofen a Ibalgin sa neodporuca)

zuzka565
19. jan 2023

Nám teraz skončili. Starší syn doniesol zo škôlky. Mal okolo 70 kiahní. Teplotu mal iba jeden deň do 38,5. Dávala som mu na to tantun verde roztok plus aloe Vera sprej. Na siedmi deň mal už chrasty. Keď ho to veľmi svrbelo a bolelo tak som mu dala fenistil kvapky. Potom som dostala ja kiahne. Teplota dva Max do 38. A tiež som si dávala to isté či syn. Mala som okolo 40 kiahní Na ôsmi deň som už mala chrasty. A mladší syn (2roky) ten to mal najhorsie. Kiahne po celom tele. Horúčky dva dni 39 potom zvýšená. Nekludny, ani fenistil mu nezabral. Jeho som kukala v hypermangane lebo sa mi nechcel dať natierať. Na siedmi deň už mal všade chrasty a on nemal vôbec také ako keby hnisavé kiahne. Ja a starší sme mali. A ešte starší to mal aj v ústach tak si ich vyplachoval repikom ale nechtikovym čajom. A mal na cmulanie nejaké pastilky také malé zelené neviem ako sa volali.

hnikoletah
autor
19. jan 2023

@zuzka565 tantum verde? To nie je na hrdlo?

hnikoletah
autor
19. jan 2023

Baby tantum verde? Nie je to na hrdlo?

zuzka565
19. jan 2023

@hnikoletah áno je ale je to dobré aj na kiahne. Dobre od toho schnu a hlavne to chladi tak nesvrbia až tak. Ja som sa tiež divila

hnikoletah
autor
19. jan 2023

@zuzka565 no dobre vedieť, ďakujem

kikiballa
19. jan 2023

@hnikoletah ano tona hrdlo. Príjemne chladí, vyražky tak nesvrbia a rýchlo ich zasuši

hnikoletah
autor
19. jan 2023

Zrejme stavím na Tantum verde keďže Tanno Hermal je nedostupné momentálne

zuzka565
19. jan 2023

@hnikoletah mala som aj tanno hermal ale skôr sa zapalovali kiahne od toho

kacena1991
19. jan 2023

Tantum verde na potieranie ale natierala dom len tie najvacsie nie vsetky, fenistil kvapky na svrbenie a 2-3 krat denne som oplachovala dceru hypermanganom

doominicka
19. jan 2023

@hnikoletah Ahoj my sme mali v apríli,a strašné nám pomohol Hyoermangán do kúpeľa
Ružová kryštálická látka
V tom sa dievčatá kúpali ,a pekne nám všetko zmyzlo