icon

Čo pomôže najrýchlejšie na spálenú pokožku slnkom u detí?

alison11
27. jún 2021

Deti mi boli na koncoročnom výlete na ostrom slnku ani natieranie nepomohlo z 30+ faktorom :-/ Bolí ich to schladzovací sprej po opaľovaní im akosi nepomáha natierať telovým mliekom lipolotio som skúšala 1x ale si nechcú nechať sním natrieť ☹.

diewcatqoo
27. jún 2021

My sme sa tiez nedavno poriadne spalili cela rodina. Syn, 4 roky, mal pokozku takmer fialovu. Davala som mu chladive zabaly a natierala duzinou z aloe vera.
Tie chladive mlieka a spreje po opalovani, su vacsinou na nic.

alison11
autor
27. jún 2021

@diewcatqoo Ďakujem pekne Aloe veru mám tak skúsim

helcanw
27. jún 2021

@alison11 nám vždy pomohla pena panthenol, to sa iba nastrieka a nechá sa čo najdlhšie na spálením mieste, keď sa ta pena viac menej vstrebe, tak zvysok len jemne vtriet do pokožky.

iwka1984
27. jún 2021

@alison11 skús natrieť kyslou smotanou alebo bielym jogurtom, pomáha to 😊

alison11
autor
27. jún 2021

@iwka1984 Žiaľ to doma nemám a u nás ani ochody nie sú otvorené v nedeľu

maminatimka
27. jún 2021

Aloe vera je dobra, ja mám sprej..

marytesss
27. jún 2021

ked už nič tak klasický biely jogurt

zuzikak
27. jún 2021

pantenol z lekarne. Bud pena alebo sprej (mlieko a kremy mozu drazdit). Chladnejsie sprchy, pokozku nechat vyschnut - nesuchat a nasledne dat pantenol. Ine nic nie je zazracne. Treba vyckat, kym sa pokozka obnovi... ☹

slavkadi
27. jún 2021

@alison11 nám pomohla pena na holenie s obsahom pantenolu. Nastriekat a nechať pôsobiť.

petulka2021
27. jún 2021

Panthenol pena v lekárni

surama
27. jún 2021

@alison11 Duzina z aloe zarucene zaberie. Mam velakrat odskusane.

lindous
27. jún 2021

Za mňa jogurt ani smotana vôbec, raz som to spravila a nikdy viac, na spálenej, ešte rozhorúčenej pokožke veľmi rýchlo zaschne a potom to umývať je bolestivé😅
Panthenol je super, určite kúpiť do lekárničky, ale aj to aloe keď máš je fajn 😊

alexk12
27. jún 2021

@alison11 pantenol

mirage
27. jún 2021

@lindous ono si to pokozka "vypije" a zmyjes len tie zvysky, tak isto ako s panthenolom..

lindous
27. jún 2021

@mirage tak moja pokožka si to nevypila ale zaschlo to na mne v momente ako keď zaschne bahno a dole to išlo cez slzy 😅 😂 asi som bola fakt rozhorúčená

panelacikova
27. jún 2021

@alison11 aj ja som počula (už aj odskúšala) biely kyslý jogurt (prípadne kyslú smotanu). a pomohlo...

andrea163
27. jún 2021

@lindous presne tak, ako píšeš .... zažila som si to aj ja a neodporúčam nikomu, bol to des dať to dolu .... jedine panthenol sprej , ten je super. Mala som aj popáleniny 2. stupňa od slnka.

alison11
autor
28. jún 2021

@andrea163
@panelacikova
@lindous
@alexk12 Ďakujem pekne za rady tak kúpim ten panthenol sprej. Jogurt ako píšete mu zaschol na pokožke ☹

lenkaaninka
28. jún 2021

Jednoznačne kysela smotana na cca pol hodinu potom sprcha a aloe gél. Za 24 hod po probléme.

zuzanaam
28. jún 2021

@alison11 nič lepšie ako aloe na to nie je, panthenol je slabý, mne nikdy nepomohol.

lubi40
28. jún 2021

@alison11 ja mam garnier apres sun a ten sa mi osvecil

chudadka
28. jún 2021

My používame jedine modré mlieko po opaľovaní SOS Sun dance z dm. Vždy pomôže, deti po ňom nepištia, ani keď sú ako raci.Určite lepšie ako panthenol.

andrea_ff
28. jún 2021

@alison11 pantenol, ale aj kysla smotama

alison11
autor
29. jún 2021

@chudadka To nepoznám Panthenol som včera kúpila 2x natrela a dnes im lezie dolu koža je to lepšie už i keď sa šúpu ale ich to tak nebolí už,dnes si pítali sami,že chcú natrieť,ak dúfam,že im bude už len lepšie zajtra ich čaká vysvedčenie.

chudadka
4. júl 2021

@alison11 Spýtajte sa v dm,určite Vám poradia,nám vždy pomohlo.Budete mať nabudúce.

alison11
autor
4. júl 2021

@chudadka Ďakujem