icon

Čo použiť na hrčku v slabinách dcérky?

17. jan 2025

Ahojte, dcérka má na jednej strane v slabinách hrčku max tak 1cm veľkú. Ma to uz minimalne rok, pytala som sa na to pediatricky ale povedala že to najskôr nič nebude nech skúsim natierať octanovou masťou. Z nej sa však vyhadze, nemáte nejaké iné tipy co na to použiť? Nemyslím že niečo vážne, ale čakala by som že jej to zmizne časom....

martinka17
17. jan 2025

Mala som niečo podobné po páde na nohu, fyzio odborníčka ma upozornila, že ak to do mesiaca samé nezmizne, ( tiež som používala masť na rozmasirovanie) tak smer chirurgia a musí to von. Požiadaj radšej o konzultáciu odborníka.

majamat
17. jan 2025

ak to ma nemenne dlhodobo, bude to z prekonanej infekcie. ak to nema cervene, zdurene, potom neries.
to takto moze mat aj desatrocia, nebudes jej to tak dlho natierat. uzlinovy system takto funguje.

gelifil
17. jan 2025

chirurgia

deedol
17. jan 2025

zrejme je to uzlina, pre vlastny pokoj by som ju dala pozriet sonom a hlavne by som ju nechytala a nemasirovala.

kyruska
17. jan 2025

Predpokladam, ze dcerka je chudsia, preto jej to aj viac “vytrca”… boli ju na dotyk? Uzlika je pohybliva? Skus raz pozriet, ak je pohybliva, je to ok, viac ju nestlacaj, nemasiruj, nenatieraj, nechaj tak… pozri ju o mesiac, ci viditelne nenarastla, keby - chodte na sono. Zatial klud, neplas sa. Neviem kolko ma dcera, ja som synovi ked mal cca 3 roky podavala homeopatika Lymphomyosot, on bol chuducky a na krku mal viditelne uzliny…pomohlo nam to aj na imunitu, pozri sa na to😊

katie253
17. jan 2025

Žiadaj sono

autor
17. jan 2025

@kyruska nie práve vôbec nie je chudá ešte má trochu aj faldiky. Nevidno jej to, len keď ma vystreté nohy nahmatam jej to pod kožou, nebolí ju to, zda sa mi ze to ma pohyblivé. Už som sa na to doktorky dva krát pýtala a vždy ma ukludnila ze to nič neni.

petka5656
18. jan 2025

V trieslach a krku sú bežne hmatateľné uzliny, najmä u deti a chudších dospelých (ak sa reaktívna uzlina nestiahne, čo je tiež bežne). Aka velka je ta uzlina?

autor
18. jan 2025

@petka5656 ma to iba na jednej strane, možno veľkosti fazulky...

petka5656
18. jan 2025

Píšeš že to tam ma už rok, ak to napíšem blbo, po roku by sa niečo zle prejavilo. Fazuľka je normálny tvar uzliny. Nechcem ta nejako falošne ukludnovat, nie som typ čo niečo zanedbáva, ale naozaj si najdi aj tu v pediatrickej poradni vyjadrenie doktorky o uzlinach v trieslach. Inak mám ich aj ja, určite od 16 rokov čo som s plačom bežala za mamou. A moja 2 ročná ma uzliny hmatne na krku, síce ja nahmatam asi všetko 🙈 dnes som už do inej témy tieto screenshoty pridávala, prečítaj si.

petka5656
18. jan 2025

Samozrejme na sono ísť môžeš, ale nevidela by som to dovtedy nejako čierno 😉

petka5656
18. jan 2025

hlavne to nechytaj, ničím nepotieraj a dôvod ísť na chirurgiu nevidim vôbec. Max to sono.