Čo použiť na zmiernenie zápachu u 11-ročnej dcéry ?
Dievcata,uz neviem co mam robit moja 11 rocna dcera par dni do mesiaca smrdi...no ze "des".Rano ide do skoly,normalne dezodorart- skusali sme vselijake...a poobede ked pride a otvori dvere- ten hnusny stiplavy zapach,- cely byt je toho 😪.Aj ona je z toho nestastna,vravi,ze to niekedy citi,niekedy nie.Bojim sa,ze v skole jej niekto povie,ze smrdi...Poradte,co mame skusit 😉
Chuďatko ... keby sa takto omne vyjadrovala moja mama... stačilo napisať že sa velmi potí a veľmi to cítiť..
@lenka2710 Baby ved mne je az do placu z toho...deti su zle,dnes takto prisla domov aj s kamaratkou a telesnu nemali.Ked mala asi 9 uz sme to riesili,boli sme aj u endokrinologa...vraj je to aj predzvest puberty.Su dni kedy pride a tricko vonave ako z pracky- krasne vonave a potom par dni 😪
@hanka2121 to je zaciatok puberty, hormóny.. Casto sprchovat, vzdy deodorant... Ak nepomoze skus lekarku oslovit, nech podrobnejsie vyšetrí, moze byt aj problém so štítnou žľazou.. Mala som podobny problém doma a bol to začiatok, taky prechod do puberty, potom to prešlo.. M
Má už 11, tak už pomaly asi aj menstruacia je na ceste, keď vravíš že je to len pár dní do mesiaca.. skúste iný deodorant, ten krištáľ čo majú v dmke.. ale samozrejme spomenúť aj doktorke, aby mohla poradiť a riešiť ak by to bol problem ..
Ja sama si na sebe všímam, že sa môj pach mení podľa cyklu (ja som veľmi citlivá na vône), keď som bola tehotná, úplne mi to prekážalo - predpokladám, že hormony proste robia svoje..
V 11 uz je v puberte, niektore uz dostanu aj menzes. Netreba lekara. Treba dosrziavst hygienu, bavlnend oblecenie, antiperspirant aj do skoly a nech sa cez den prestrekne. Jormony sa ustalia a bude fajn. Sestrina dcera predne v 11 dostala menzes.
Má už menzes? Ak nie, určite to bude spôsobené hormóny, tela sa pripravuje na menzes...podľa mňa ho čoskoro dostane. Moja kamoška mala dcéru takto isto, a keď sa jej spustil cyklus, tak to bolo v oveľa menšej intenzite, ale každý mesiac sa jej to opakovalo pár dní pred menzesom....postupne to vymizli.
A stitnu zlazu ma ok?
Ja ked som s nou mala problem - zvysena funkcia - som sa velmi potila.
@hanka2121 moja sestra ma tento problem - a ma na stitnej zlaze ?uzliky. Ma velmi stiplavy zapach potu - velmi velmi neprijemne.
hormonalne vykyvy, ide do puberty...podla mna... zachvilku bude potrebovat antiperspirant. ale urcite by som zasla k dr a smer endokrinolog...
@kittykat22 to vobec nemusi byt uzlikmi... Mam ich tiez a teda ze ich je dost vela, mam ich roky, nikdy som toto nemala. Dokonca som presla na prírodný deodorant. A inak ich ma 30-40 % ludi vo vyssom veku a o nich ani nevie.
Nepáchne ten pot ako cibuľa?
@modrykoniicek no...aspon mne to pripomina trosku cibulu,preco?
@hanka2121 Pretože sestra má 15 a má ten istý problém.Nič jej nepomáha.Potí sa v norme ale tiahne to z nej riadne.Asi to bude rýchlou hormonálnou zmenou.Môže si dať čokoľvek ale nepomáha jej to.Cítiť z nej cibulu.

@hanka2121 doktora urcite