icon

Čo použiť na zmiernenie zápachu u 11-ročnej dcéry ?

hanka2121
6. feb 2020

Dievcata,uz neviem co mam robit moja 11 rocna dcera par dni do mesiaca smrdi...no ze "des".Rano ide do skoly,normalne dezodorart- skusali sme vselijake...a poobede ked pride a otvori dvere- ten hnusny stiplavy zapach,- cely byt je toho 😪.Aj ona je z toho nestastna,vravi,ze to niekedy citi,niekedy nie.Bojim sa,ze v skole jej niekto povie,ze smrdi...Poradte,co mame skusit 😉

Strana
z2
limetka69
6. feb 2020

@hanka2121 doktora urcite

zuzanita7
6. feb 2020

@hanka2121 kozneho lekara

aylinn
6. feb 2020

Chuďatko ... keby sa takto omne vyjadrovala moja mama... stačilo napisať že sa velmi potí a veľmi to cítiť..

lula313
6. feb 2020

@hanka2121 treba ist k doktorke, take dieťa by sa ešte nemalo ani poriadne potiť a smrdieť.. pripadne odsledovat stravu, skúmať, či v ten deň nemá telesnú a spoti sa a pod

lenka2710
6. feb 2020

@hanka2121 určite smer lekár
Muž mal takého spolubývajúceho na intraku, sprchoval sa aj 3 krát za deň a proste stále smrdel

lenka2710
6. feb 2020

@hanka2121 ale na druhej strane ma len 11, tak fakt zájsť k dr

hanka2121
autor
6. feb 2020

@lenka2710 Baby ved mne je az do placu z toho...deti su zle,dnes takto prisla domov aj s kamaratkou a telesnu nemali.Ked mala asi 9 uz sme to riesili,boli sme aj u endokrinologa...vraj je to aj predzvest puberty.Su dni kedy pride a tricko vonave ako z pracky- krasne vonave a potom par dni 😪

tigev
6. feb 2020

@aylinn ale slovo POT si vacsina ludi hned spoji so zvysenou fyzickou aktivitou alebo so zanedbanou hygienou..
tu to moze byt pach sposobeny s hormonami, s vyvojom velkych potnych zliaz v puberte, alebo nejakou chorobou..
behnite doktorovi ;)

cormeum
6. feb 2020

@hanka2121 Raz som pozerala, že je to nejaká neviem porucha metabolizmu..alebo niečo hormonálne, vôbec nepamätám, ale treba to liečiť.

aylinn
6. feb 2020

@tigev ale tiez netreba napisat ze moja dcera smrdi je to des, ten hnusny štiplavy smrad, je toho plny byt... dosť neuctive

tigev
6. feb 2020

@aylinn maminka chcela ten pach a jeho intenzitu popisat.. mne osobne to nevadi, ale chapem, ze niekomu ten popis moze vadit 🙂

janinamojka
6. feb 2020

@hanka2121 to je zaciatok puberty, hormóny.. Casto sprchovat, vzdy deodorant... Ak nepomoze skus lekarku oslovit, nech podrobnejsie vyšetrí, moze byt aj problém so štítnou žľazou.. Mala som podobny problém doma a bol to začiatok, taky prechod do puberty, potom to prešlo.. M

hanka2121
autor
6. feb 2020

@tigev jej ste zlata 😘,no presne takto som to myslela...mrzi ma to aj za nu,doma vsetko tip top poriadok a cisto- mam to tak rada,takze neviem,ked nepomahaju deo veci...ked pominie toto chripkove obdobie...smer pediatricka 😉

jana_eyre_2
6. feb 2020

Má už 11, tak už pomaly asi aj menstruacia je na ceste, keď vravíš že je to len pár dní do mesiaca.. skúste iný deodorant, ten krištáľ čo majú v dmke.. ale samozrejme spomenúť aj doktorke, aby mohla poradiť a riešiť ak by to bol problem ..

Ja sama si na sebe všímam, že sa môj pach mení podľa cyklu (ja som veľmi citlivá na vône), keď som bola tehotná, úplne mi to prekážalo - predpokladám, že hormony proste robia svoje..

benit
6. feb 2020

V 11 uz je v puberte, niektore uz dostanu aj menzes. Netreba lekara. Treba dosrziavst hygienu, bavlnend oblecenie, antiperspirant aj do skoly a nech sa cez den prestrekne. Jormony sa ustalia a bude fajn. Sestrina dcera predne v 11 dostala menzes.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
laki
6. feb 2020

Má už menzes? Ak nie, určite to bude spôsobené hormóny, tela sa pripravuje na menzes...podľa mňa ho čoskoro dostane. Moja kamoška mala dcéru takto isto, a keď sa jej spustil cyklus, tak to bolo v oveľa menšej intenzite, ale každý mesiac sa jej to opakovalo pár dní pred menzesom....postupne to vymizli.

veronika.nov
6. feb 2020

A stitnu zlazu ma ok?
Ja ked som s nou mala problem - zvysena funkcia - som sa velmi potila.

anesim
6. feb 2020

@hanka2121 uz dost dievcat v 11 rokoch ma menstruaciu, aj take, na kt by ste to nepovedali, malinke chuducke
a tie deti v 5 a 6 triede zacinaju byt citit, a nie len po telesnej, nemyslim, ze je potreba dr, sprchovat nielen vecer, ale aj rano,

kittykat22
6. feb 2020

@hanka2121 moja sestra ma tento problem - a ma na stitnej zlaze ?uzliky. Ma velmi stiplavy zapach potu - velmi velmi neprijemne.

merynka3
6. feb 2020

hormonalne vykyvy, ide do puberty...podla mna... zachvilku bude potrebovat antiperspirant. ale urcite by som zasla k dr a smer endokrinolog...

0silvia0
6. feb 2020

@hanka2121 v tomto veku aj moje deti zacali byt citit. Normalna puberta, zvysit hygienu, castejsie prezliekat, pouzivat dezodoranty a pre istotu spomenut pediatricke.

miska143
6. feb 2020

@hanka2121 skuste kupit toto,neni je to odskusane a naizaj ucinne

darci17
6. feb 2020

@hanka2121 moja dcéra má tiež 11 rokov a takýto “problém “ má pár mesiacov. Aj staršia to tak mala. Išli do puberty a menili sa hormóny. Samozrejme, ak a ti to nezdá, choďte k lekárovi. No môže to byt hormonálne.

vedorka
6. feb 2020

@kittykat22 to vobec nemusi byt uzlikmi... Mam ich tiez a teda ze ich je dost vela, mam ich roky, nikdy som toto nemala. Dokonca som presla na prírodný deodorant. A inak ich ma 30-40 % ludi vo vyssom veku a o nich ani nevie.

vedorka
6. feb 2020

@hanka2121 len taky detail, je velky rozdiel v antiperspirante a deodorante. Cize treba v jej prípade antiperspirant, mne sa osvedcili skor spreje, ci gulicky. Nie tie tuhe. A znacka rexona je podla mna silna

hanka2121
autor
6. feb 2020

@hanka2121 dievcata,dakujem ,zatial za rady...skusim sledovat tu naj periodu,resp.stravu.Ale je pravda,ze to mozu byt aj hormony- menzes zatial nema 😉

modrykoniicek
6. feb 2020

Nepáchne ten pot ako cibuľa?

hanka2121
autor
7. feb 2020

@modrykoniicek no...aspon mne to pripomina trosku cibulu,preco?

modrykoniicek
7. feb 2020

@hanka2121 Pretože sestra má 15 a má ten istý problém.Nič jej nepomáha.Potí sa v norme ale tiahne to z nej riadne.Asi to bude rýchlou hormonálnou zmenou.Môže si dať čokoľvek ale nepomáha jej to.Cítiť z nej cibulu.

Strana
z2