icon

Čo robiť, aby novorodencovi klesla žltačka?

18. sep 2021

Nejaké overené triky ? Ďakujem

zuzka565
18. sep 2021

Dávať na slnko alebo na denné svetlo.

veronice
18. sep 2021

Presne ako pise zuzka, co najviac babatko slnit na dennom svetle. Ak si este v porodnici, prisun postielku k oknu. Ja som tak slnila malu lebo den po porode mi ozltla. Nastastie to preslo kym sme odchadzali domov ale teda bola co najviac na svetle.

domiklik
18. sep 2021

Bože ale nedávaj ju na priame slnko, daj ju za okno

olivia1425
18. sep 2021

Budit kazde 3 hodiny na mlieko aby babo vela pilo a slnit, pozobliekat a slnit inej rady niet 😉

denisa0504
18. sep 2021

A čo robiť v zimných mesiacoch, keď slnko toľko nesvieti? Ja mám termín na december...

zojanka
18. sep 2021

Nám kázala doktorka v nemocke aby veľa pil, budiť každé 3hod aby sa najedol. Močom a kakaním sa to z tela vyplavuje. A naša pediatrička že môžeme dávať aj vodu s glukopurom že tiež to urýchluje.

autor
18. sep 2021

Ďakujem baby za rady len teraz niejev tiež najteplejšie a nebudem ho asi vyzliekať ale dám ho na svetlo, aspoň na tvaricku nech sa to chytá to svetlo 🙂

zanetakovacsova
18. sep 2021

My sme tiež mali a pustili nás z nemocnice s tým že veľa papať aby veľa cikala a kakala aby sa to vyplavilo.

petamich
18. sep 2021

ako pise @zanetakovacsova my tak isto - budit ak vela spal a aby casto papal a potom kakal/cikal a davat na denne svetlo (nie priame slnko)

nwnw
18. sep 2021

Na denne svetlo ale nie na slnko. A musi pribrat. Mlieko, mlieko, mlieko!

suge
18. sep 2021

Základom liečby hyperbilirubinémie u novorodenca je dostatočný prísun materského alebo umelého mlieka. Helioterapia sa už práveže neodporúča, vraj je to prekonaný postup, ktorý nie je v súlade s najnovšími vedeckými poznatkami. Držím palce.👍

nevenka
18. sep 2021

@denisa0504 nam trvala zltacka do konca 3. mesiaca, narodeny v polke decembra, zamracene v kuse bolo. Bol narodeby 2 tyzdne skor, vyvolavali mi porod kvoli zdravotnym komplikaciam. Davali sme mu aj cierne uhlie zo 2 tyzdne, ale bez zmeny, tak sme len cakali. Preslo to na prelome 3. a 4. mesiaca, teda niekedy v aprili.