icon

Čo robiť, keď 1,5-ročné dieťa vracia pri plači?

19. sep 2025

Ahojte, viete mi prosím poradiť, moja 1,5 ročná dcerka sa dnes dosť zľakla, začala plakať, povedala by som , že sa až “zašla” a začalo ju nadrapovať na vracanie. Keďže sa k tomu nevedela nadýchnuť hneď som ju vzala, pretočila ju tak, že bola akoby na brušku, nech sa vyzvracia,(ako prvá pomoc pri dusení) čo jej pomohlo.. ako sa pozvracala, ukľudnila sa, nadýchla sa… obávam sa však či nemohla tie zvratky napriklad vdychnuť?
Mám s ňou ísť na pohotovosť?

viestta
19. sep 2025

Ked nekasle, nic nevdychla.

beata_k
19. sep 2025

@anonym_autor Nie, nemas s nou ist na pohotovost. IBA sa ti povracalo dieta. S tym sa na pohotovost nechodi.

anonym_868b8d
19. sep 2025

Ak je teraz v poriadku ani by som to neriešila , ale ak sa Vám niečo nezdá napríklad s dýchaním či modraním samozrejme radšej choďte.

martinmmartin
19. sep 2025

vela deti sa nauci ze ked plac nepomaha tak naschval vyvolane vracanie s placom ie lepsi argument na ziskanie pozornosti....ale to tak o nieco starsie ale bacha aj na to

anavixy
19. sep 2025

Je to pomerne bezne, ze pri velkom placi deti obcas aj zvracaju alebo ich aspon napina. Pokial nekasle, nepokaslieva, nie je ziaden dovod mysliet si, ze nieco vdychla. Nikto pri zvracani nedycha, preto je to aj take neprijemne..