Čo robiť, keď dieťa kašle a má červené hrdlo?
Prosím som vystrašená dieťa kašle... Pozerala som jej do hrdla či nemá červené a toto tam vidím ... Je to normálne? Čo je to? Som na smrť vydesená

@arabesqe epiglotis, zaklapka medzi hrtanom a hltanom
@arabesqe epiglotis, zaklapka medzi hrtanom a hltanom
@marhulka13 a je to vážne ? Má to tak byť?
niektorym detom /ludom vidiet epiglotis aj fyziologicky, prosim nestraste sa tu. /som pediater/. Pokial samozrejme nie je dieta dychavicne, neslini, nesedi v predklone, tak to nie je epiglotitida. obzvlast ak je riadne ockovane.
ja som myslela, že sa pýta na to biele, čo je úplne vzadu a vyzerá to ako zub
ja som myslela, že sa pýta na to biele, čo je úplne vzadu a vyzerá to ako zub
@amdornik to je epiglotis
@marhulka13 a je to vážne ? Má to tak byť?
@arabesqe niektorým je to vidieť viac, iným menej, ale to ma každý človek.
@anonym_ce941f život ohrozujúce by bolo ho nemať
@amdornik to je epiglotis
@nahodnemeno to som netušila, že to vyzerá takto a celkovo, v živote som to nevidela, ďakujem za info! 😉
niektorym detom /ludom vidiet epiglotis aj fyziologicky, prosim nestraste sa tu. /som pediater/. Pokial samozrejme nie je dieta dychavicne, neslini, nesedi v predklone, tak to nie je epiglotitida. obzvlast ak je riadne ockovane.
@nahodnemeno je riadne očkovana samozrejme a toto som odfotila z videa kde kašľala inak sa to nedalo... Takže to nieje vážne ? Či máme zbehnúť na pohotovost
@nahodnemeno je riadne očkovana samozrejme a toto som odfotila z videa kde kašľala inak sa to nedalo... Takže to nieje vážne ? Či máme zbehnúť na pohotovost
@arabesqe Ako je pisane vyssie, pokial dieta len kasle a nema ine tazkosti, je to ok, to belave vzadu je epiglottis, teda prichlopka, teda normalna cast ludskeho tela v krku, je to podobna fotka, akoby niekto odfotil jazyk a riesil, ze ma odfotene nieco, teda jazyk.., a ci s tym jazykom na fotke ma utekat na pohotovost... Som tiez lekar...

@arabesqe už by som sedela dávno na pohotovosti