Čo robiť, keď dieťa rýchlo vykaká čípok?
Dobrý večer prosím o radu. Dcérka vykakala cipok nemala ho ani 5 minút no v stolici som ho už nevidela. Ako ďalej postupovať?:( ma horucku :(
Pockaj min. pol hodinu a odmeraj teplotu. Ak bude o nejake desatiny stupna nizsia ako bola predtym, tak premeraj opat o pol hodinu a ak zasa o nieco klesla, tak cipok ucinkuje. Ak bude horucka o pol hodinu vyssia alebo rovnaka, tak podaj sirup alebo capik s inou ucinnou latkou - adekvatnu davku.
Urcite NEPODAVAJ polovicnu davku ineho lieku!!
Mne doktorka vravela,že do 15minut sa čipok nestihne vstrebať,ak hneď po zavedení bola stolica-to znamena,že aj tých 5 minút sa rata..že je možné dať druhý.ale keby to bolo už viac ako 15-20 minút,je to uz iné.
V každom prípade niekedy ak je aj jednorázova dávka niekedy vyššia,nevadí.dolezite je udržať maximálnu možnú dennú dávku paracetamolu /ibuprofénu podľa váhy dieťaťa.
Kedysi sa mi podarilo dať dcére 2 násobku dávku ako je odporúčané,bolo to v čase strešného stresu a vyčerpania.
Volala so na toxikologiu a presne mi tam vraveli,že nevadí,ale dôležité je udržať tu maximálnu dennú dávku....
ďakujem vám ♡ a je pravda ze môžem striedať aj po 3 hodinách keď je horúčka?:(
Aka vysoka je horucka? Ak je to nutne, tak ano, mozes vynimocne vystriedat aj po 3h, ale musis dodrzat max dennu davku, tj. pri Paracetamole 60mg/kg za 24h a pri ibuprofene 30 mg/kg za 24h.
Ja by som pockala na tie 4h, ak nema nad 39. Alebo aspon sa blizit…
Telo na telo skus, obidve sa vyzlečie a lezkajte tak spolu, a počkala by som na tie 4h a menila účinnú latku
Neviem kolko ma, ale od 3 mesiacov je sirup. Kup si radsej ten. Pekne striekacou pomalicky das do ust a mas istotu. Lebo tieto cipky a kakanie je zbytocny stres...bezne sa to stava, ze dietatko ho vykaka
@hipuska a sirup bezne vyzvracia. Moje dieta napr. neudrzalo v sebe sirup ani raz… to je uplne jedno, dolezite je vediet, co robit, ak sa to stane. Mat ale doma rozne liekove formy a rozne druhy ucinnej latky antipyretik je zaklad. Capik napr nemozeme podavat na horucku pri hnacke a sirup zasa pri zvracani.

Daj jej polovicnu davku z druheho cipku