Čo robiť pri častom vracaní u detí?
Dobrý deň prajem všetkým. Chcem sa spýtať mamičiek, či už nejaká z vás mala takýto problém s dieťaťom ako ja. Mám 2.ročného syna a jeho problém je rok a pól časté zvracanie. Už som z toho úplne na dne a neviem, čo mám robiť. U môjho syna je to všelijaké. Raz sú dni, kedy vracia každý boží deň a raz mu to prestane na pár dní a zasa ten istý kolotoč. Lenže u neho je to také divné zvracanie, akoby je už na to zvyknutý. Najviac som si všimla že to robí v tedy, keď sa od neho aspoň na 3 minúty vzdialim preč. Pozrie sa, či nikto nie je pri ňom a začne zvracať hocijaké jedlo čo papal. Niekedy si aj všímam, keď leží tak z nudy si normálne vyberie jedlo z pusy (čo už mal v žalúdku) a hraje sa s tým... udivuje ma ako to dokáže ale nepáči sa mi to. U detského lekára sme už s tým boli, raz mi povedali, že v brušku nič nemá, že je všetko v poriadku a môžme ísť domov. Aj keď.. nezdá sa mi to, že by bolo všetko v poriadku. Niektorí mi aj povedali, že vekom to ustúpi. Potom znova som bola s nim u doktorky a brali mi krv na testy. Potvrdilo sa len to, že na mliečne by mal mať alergiu, na laktózu ale to som si ešte všimla skôr než som bola u doktorky, to som dávno vylúčila jogurty a tak ďalej, lebo to okamžite začal zvracať. Každý lekár mi vraví, že je všetko v poriadku ale nie je. Plus moje dieťa je také samostatné, má súrodenca staršieho 4.ročného ale on taký, ako on nebol. Niektorí mi vravia, že moje dieťa je flegmatik. Pravda, že je tichý, má svoj svet. Absolútne už neviem, čo mám robiť. Niekedy to u nás vyzerá tak, že musím každý boží deň prať oblečenie, deky a musím každý deň umývať podlahy. Má niekto alebo mal s týmto tiež problém??
Na mliečne by mal mať len alergiu a nemôže laktózu? Takže verím, že nič mliečne nemá v strave. A aj pri refluxe sa vracia jedlo späť.
@danielahamar nič z toho mu absolútne nedavam, lebo to ide okamžite von. Ale tak on zvracia aj z hocičo, z hocijakého jedla, je akoby na to navyknutý a to nie je dobré.
@miushania vajíčko? lepok?

...ak ste nebola s ním u psychológa al. psychiatra treba sa poradiť aj s nimi...teda aspoň ja by som to tak riešila...pokiaľ má ine výsledky a vyšetrenia v poriadku...