Čo robiť pri horúčke neznámeho pôvodu u detí?
Zacnem odzaciatku. Starsi syn v marci ochorel-bezna chripka, doktorka nasadila antibiotika-liecil sa. Na dalsi den mladsi syn vtedy 5 mesacny teplota 38,5. Volam lekarke príďte sa ukazat. Boli sme. A zacal sa kolotoč vysetreni. Malý je sledovaný u neurologa z dovodu toho ze sa narodil s vacsim obvodom hlavicky , ze ma vacsi mozoček nic ine nam nebolo potvrdene kedze z neurologickeho hladiska ma v hlavičke vsetko co ma mat,nic navyse. Ale ide o to ze mi od toho marca mame vkuse teploty do 38. Absolvovali sme vela vysetreni ale vsetko vyslo negatívne. Doktori tvrdia ze sa s takym niečím este nestretli. Este nas caka genetika vraj tam by nam mohlo nieco potvrdit. Ja neverim ze sa najde niekto s niecim podobnym ale tak za pokus nic nedam . Je tu niekto taky kto by mohol riesit to iste ??
@egonsk co znamena horuckovy typ od malicka? Mozte mi troska podrobnejsie k tomu povedat ? Ďakujem 😊 no a s reumatickou horuckou nemam ziadne skusenosti zazili ste to alebo co to vlastne znamena? :(
Ano, ako male dieta som prezil reumaticku horucku a nastastie nezanechalo to na mojom zdravi velmi velke zmeny, co som rad. Ale mam cely zivot aj vdaka tomu reumu, takze som chodiaci barometer... No a horuckovy typ znamena, ze ked mi nabehne choroba, tak chytim vysoke teploty okamzite. Nastastie trvaju kratko (den-dva-tri), ale treba to udrzat v rozumnom rozsahu, takze pri 39-40 radsej leziem do vane sa schladit pod vodu, aby som nemusel potom pri 41 stresovat... Vyhoda vysokej teploty je v tom, ze sa choroba netaha zvycajne tyzdne, ale prakticky s ustupom teploty zanika, resp. ma rychly ustup.
Takze zvlast u deti treba davat pozor, aby im velmi nestupla teplota, lebo by im to mohlo poskodit (srdce, mozog, alebo iny organ) a treba ich udrzat v prijatelnom pasme, hoci aj zabalovanim do chladneho uteraka, pripadne sprcha/kupel, ak to neklesa.

@livia32102 drzim palce aby nasli pricinu tej teploty a aby drobec neprekonal reumaticku horucku dovtedy.
Inak ja som horuckovy typ od malicka a mama si u mna zazila aj teplotu mimo rozsah teplomeru (nad 42'c) ... viem co si so mnou prezila, tak ti poviem iba nezufaj a najdi v sebe sil, lebo dieta to vyciti a prekona kazdy tazky stav. A ber to trosku aj pozitivne, ze je mozne, ze do buducna bude podstatne lahsie znasat vyssie teploty. U mna do cca 38.5 vacsina ludi ani nespozna, ze mam nejaku teplotu...