Čo spôsobuje krupicový výsyp a teplotu u detí?
3,5 ročne dieťa sa mi vysypalo dnes po celom tele a teplotu ma 39 po odčítaní. Čo to môže byť?
@stormie teraz? Či dávnejšie?
ten vysyp má hustý ako krupica, malé body bez farby, nesvrbia. Vyzerá to ako žihľavka.
Žihlavka a krupicový vysyp je rozdiel .. žihľavka su červené mapy, pluzgiere po tele... vysyp su male drobne zrniečka po tele...
Ja by som zasla na pohotovost, ale moze to byť ludne ten sarlach .. skus pozriet ci nemala malinovy jazyk
Teraz je v kurze aj piata choroba. Ale to su skor take mapy po tele. Ktore menia intenzitu podla tepla. Zajdi si na pohotovost, ak ma sarlach, tak potrebuje atb.
@nerko nemá to červené, takže to nebude dúfam šarlach.
Podľa popisu to môže byť piata choroba
Par tyzdnov dozadu a nebol to sarlach ale sarlachova angina - to si dve rodzielne choroby
@stormie ďakujem to som nevedela že to sú dve choroby. Vyrážky mal biele či vo farbe kože, červené?
Ráno už nemá teplotu, ani vysyp a hrdlo nemá červené, ani jazyk.
Pred 5 týždňami mu povedala doktorka ze má piatu chorobu. Na tvári mal červenú a práve po pobyte na slnku.
@nerko piata choroba trvá 7 týždňov kdesi som čítala? Môže to byť jej záver takto s vysypom po tele a teplotou?
Vyrazky vo farbe koze, ono ich ani nebolo nejako extra vidiet len na dotyk to bolo ako krupica, tak drsna koza a svrbelo to. Teplota tiez len nejeke 2 dni, atb na 10 dni a je to infekcne
@stormie môjho nesvrbi. Ako dlho mal tvoj syn vysyp? Asi pôjdeme aj ak bude bezpriznskový už v pondelok k lekárke pre istotu. Dík, že si napísala.
To bolo par dni ale neviem ci by ti zmizlo same alebo pomohli atb
@stormie boli sme, zas ma teploty. Hrdlo mu pozrel a zatiaľ sa mu choroba nejaví na angínu. Predpísali nám tenistil s pri nelepšení máme znova prísť. Doma mu znova stúpla teplota na 39 :(.

U nas s rovnakymi priznakmi + cervene hrdlo to bola sarlachova angina