Čo spôsobuje ľakanie sa u 2-mesačnej dcérky?
Mám 2 mesačnú slečnu nevieme z čoho to je zakaslem,ona sa tak strašne zľakne že ju neviem utíšit ,to isté aj v spánku všade je ticho ona spí a zrazu nevie sa nadýchnuť rukami trasie ako keby sa strašne niečoho zľakla
@daniela20676 a nie je to morov reflex a zo spánku sa trhne?
Inak na zakašlanie sa vedel zľaknúť aj môj syn a nebolo to nič patologické.
@ina2405 áno aj počas spánku a všade je ticho
@ina2405
@daniela20676
Aj podľa mňa je to motorov reflex, skúste ju zavinut, oni sa "lakajú" priestoru okolo keďže doteraz boli stiesneni v brusku
@daniela20676 robí to aj počas jedenia neviem už vážne z čoho to môže mať či to nemá aj z mlieka že kŕč
@daniela20676 ale detičky sa aj v tichu akoby zľaknú, rozhodia ručičky a pod. - morov reflex. Teda neviem, či ide presne o to, ale skús ju natočiť a ukáž lekárovi.
Pravdepodobne moorov reflex, ale bohužiaľ môžu byť aj infantilné spazmy. Pozrite si videa ako vyzerajú, veľmi sa podobajú na spomínaný reflex ale rozhodia sa ruky a občas aj nohy (jack knife) a očká trochu idú dohora, nasleduje potom plač. Nechcem vás vôbec strašiť, ale lepšie je zistiť príčinu. Držím palce, nech ste v poriadku.
@daniela20676 ešte som zabudla napísať že dôležitým znakom je či prestane ak ju zoberiete na ruky a či sa vyskytuje takéto ľakanie v sériách viackrát po sebe. Neurologička mala u mojej dcéry podozrenie, tak mám nejaké informácie, kľudne mi napíš ak potrebuješ ešte info.
@lenkulenku123 a robí to aj pri pití mlieka
@daniela20676 a spravi iba raz alebo viackrát po sebe?
@lenkulenku123
@lenkulenku123 viac krát ale jeden deň to má a druhý zasa nie
@daniela20676 pre istotu by som nahrala a poslala lekárke. Ak sa im niečo nebude pozdávať, pošlú vás na neurologiu. Ak to robí viackrát po sebe, je z toho vystrašená, ja by som radšej zisťovala čo sa deje. Pozri link čo posielam, tieto detičky majú epileptický záchvat
https://www.youtube.com/watch?v=kRt8muFfUQoMorrow reflex

@daniela20676 není to presné ale nemôže to byť niaka epilepsia? Moja teta ju má a keď mi babka hovorila ako to odhalila keď bola malá tak presne takto. Ale tak bábätká sa môžu zľaknúť