Čo spôsobuje náhlu únavu u detí?
Ahojte
Mam skoro 5 rocnu dceru. V nedelu sme boli na vianocnych trhoch a z nicoho nic zacala pozerat do blba s nikym nekomunikovala a potom zashlasila ze chce spinkat. Nikto sme nechapali . Potom v pondelok skolke mi bolo povedane ze sa nezapajala a ze je taka unavena stale sa ukladala. Zobudila sa zo soplom tak si hovorim ze asi cosi na nu lezie. Potom vcera uplne v pohode skakala , jedla vsetko , hrala sa. Dnes rano zas sopel ale v skolke ze vsetko ok aj sa zapajala , hrala sa . Davali sme jej viac vody a isla skor spat .Mysleli sme ze to pomohlo. Dnes ale cely den pohode aj na tanecnej bola vyskakovala hrala sa. Boli sme vecer v obchode a z nicoho nic sa zchulila do kosika do bundy ze ona chce spinkat. Zas ostala taka divna kukala do blba. Zacinam sa o nu bat .. prisli sme domov a ze uz sa jej nechce spinkat a vsetko ok. Nikdy som toto pri nej nezazila. tyzden dozadu mala laryngitidu a bola 2 tyzdne doma a teraz zas ma ten sopel . Ja neviem co sa to deje... Nemate niekto skusenost? zajtra nejde do skolky ale k babke a ak to bude prertvavat v piatok s nou pojdeme k lekarovi.
@nikol1288 "pozerala do blba, nekomunikovala a potom chce spinkať" uf, nechcem strašiť, ale epilepsia sa tiež takto prejavuje. Výpadok a potom únava.
Ano, priklanam sa k epilepsii. Zavolala by som dr, nech vám doporučí vysetrenie.
@nikol1288 Tvoje dieta ma 2 tyzdne laryngitidu. Ked sa z toho ako tak dostane vezmes ju na vianocne trhy, so soplom posielas do skolky, na tanecnu, do obchodu. A potom sa pytas preco mas unavene dieta?
@beata_k pani mudrost , tyzden uz bola zdrava chodila do skolky.. po tyzdni sa toto zacalo diat .. a laryngida netrvala 2 tyzden len bola preistotu tak dlho doma..
@beata_k pani mudrost , tyzden uz bola zdrava chodila do skolky.. po tyzdni sa toto zacalo diat .. a laryngida netrvala 2 tyzden len bola preistotu tak dlho doma..
@nikol1288 diagnostikovať epilepsiou je fakt, fakt, fakt veľmi ťažké. Boli sme na diagnostiku hospitalizovaný. Treba, keď to má, ten " záchvat, či únavu " poriadne nahrať na mobil a dať pozrieť detskému neurológovi. Robí sa aj provokačné eeg a podobne.
@nikol1288 podobne sme riesili u syna, aktualne cerstvy skolkar. Ja nvm co za skolkarske choroby toto su, sle ma to unho uplne iny priebeh ako sme za tie 3,5r boli zvyknuti a to chodil aj do jasiel s minu kolektivom, aj od mala do herni, na kruzky… Ale teraz viroza, trebars 2dni sem-tam grcka, potom 2 dni nic, den zase, bez teploty… Ale tyzden (naposledy tri!!!) sa len zacal hrat, z nicoho nic ze on nevladze a chce si ist oddychnut. Niekedy hned, inokedy za hodinu-dve ok a zase. A toto dookola. On len tak zosmutnie a ze je unaveny. Proste teolo tolko nevladze, asi im trrba dopriat viac iddychu. My sa po chorobach aj po nabehnuti na skolku este min.tyzden stranime kruzku, vyletiv a pod. Teraz zase, mal crevnu chripku, my brutal priebeh, on lahucky, my za 3dni ok a on unaveny.

@nikol1288 no môže byť vyčerpaná po laryngitíde 5 ročné dieťa aby zvládalo , škôlku, krúžky firt dakde chodiť a sústrediť sa podĺa mňa môže byť vela na nu a telo aj po normalnej chorobe potrebuje týždeň ležať a týždeň kým sa úplne dá dokopy aj imunita inak ked sa vráti skoro do kolektívu oslabená imunita zase niečo chytí. Ja by som zobrala čím skôr ku doktorovi, krvné testy ked potrebuje , urobia vytery a vysetria vitaminy mineraly ci ma dost, urcite to bude ok 😊