icon

Čo spôsobuje u detí opakovanú zvýšenú teplotu?

12. júl 2025

Ahojte , syn 4roky bol chorý cca pred mesiacom. Bral atb mal zapalene dutiny priedušky….. týždeň bral atb. Už je ok no čo ma trapi je že máva zvýšenú teplotu.Nie vždy ale sem tam mu vybehne na 37,6-37,5 . Čo to môže byt?Okrem zvýšenej teploty mu nič iné nieje, čo to môže byt? Mám snim ísť k dr.? Krvný obraz atd…? Dakujem …🙂

kacena4
12. júl 2025

moze to byt z vycerpania z telesnej namahy, nasa tak vzdy po vacsej namahe ma vyssiu teplotu uz to neriesime, ak vystupi nad 38 ze je to na nej vydiet musi chvilu oddychovat nasledne klesne, skus odsledovat ci to nie je aj u vas po namahe drzim palceky

katica312
12. júl 2025

@anonym_autor toto mi raz hovoril kamarat ze ich sym mal len takto teplotu a len vecer vyse tyzdna a bola z toho mononukleoza.

anonym_af7800
12. júl 2025

@anonym_autor môj syn, presne takto začiatkom leta, niekoľko dní večer teplotu okolo 37,5°. Nič iné. Neskôr -asi po týždni, zápal spojiviek, to bol tuším pondelok. Neskôr, vo štvrtok nádcha. Cez víkend už aj bolesť hrdla. Vyzeralo to ako angína, ale nízka teplota naznačovala niečo iné. Odber krvi (zo žily) potvrdil mononukleózu. U lekárky sme boli 3x, kým sme došli k záveru.