icon

Čo sú toto za fľaky?

esti77
12. jan 2017

Ahojte mamušky, poprosím Vás o názor, ak ste niečím takýmto prešli. ....len pre informáciu, aby som približne vedela čo asi, aj keď je to len asi. Smer k Dr.mi nemusíte písať 😉,som k nej rýchlo nasmerovaná, ale
predtým, ako sa k nej dostanem si možno čo- to odtiaľto prečítam.
Nič nové malinká nepapala, prášok a aviváž som nemenila. Pravdepodobne jej idú ďalšie zúbky, chorá nebýva. Za chorobu nepovažujem prechladnutie. Asi 2dni spätne mala pár bodočiek v skupine,ako mini atopický ekzém, vyzerali ako množinky bodočiek zblízka, zdiaľky ako 3 malé fliačiky. Výsyp má iba na chrbátiku. Myslela som že potravinová alergia. Používame Weledu telové mlieko nie pravidelne , doteraz nič takéto nemala. Ešte pije MM. Ďakujem 😉.

Čo sú toto za fľaky?
esti77
autor
12. jan 2017
yennn
12. jan 2017

Fotky su rozmazane trochu. Ale my sme mali dvakrat nieco podobne - flaky, ktore po namazani fenistylom zmizli, no pocestovali si po celom tele - akoby sa museli objavit na inom, dovtedy nenamazanom mieste. Prvykrat ked bol velmi malinky, skoncil v nemocke, povedali ze alergia - mozno sa vraj zoskupila nejaka kombinacia alergenov, ktora sa uz v zivote nikdy nemusi zopakovat.
Druhykrat uz som bola kludnejsia (ps: bolo to na mikulasa ked prvykrat v zivote zjedol 1ks arasid)

yennn
12. jan 2017

Nech to dopoviem - aj to ze sa flaky po dobu asi 3 dni objavovali vzdy na novom mieste nam lekari vtedy zdovodnili - ten alergen sa musi z tela dostat von

natikasim
12. jan 2017

Ahoj toto zvykla mať moja dcérka do roka, rok aj pol keď mala alergickú reakciu. To že to bola reakcia som vedela podla toho, že na druhý deň to zmizlo. Vždy keď zjedla niečo na čo reagovala tak takto vyzerala dala som jej na to zinkovu masť. Na druhý deň alebo max 2 dni a ani stopa jej neostala na chrbáte. Ak to zmizne tak to nie je atopický ekzém. Moja malá má aj AT a ten nezmizne za 2 dni:(
Ale samozrejme choď k Dr. Moja skúsenosť. Presne som odsledovala potraviny na ktoré reagovala u nás to bol banán a citrusové plody. Po pár mesiacoch som banán pridala a už tak nereagovala. Potom reagovala na mandarinky....
Tak veľa šťastia a trpezlivosti. A zdravia.