icon

Čo zaberie na nádchu 7 mesačnému bábätku?

adrika214
31. jan 2012

Milé maminky,co dobre zaberie 7 mesacnemu dietatku na nadchu. Kýcha, sopli ale horucku nemame. Prosim o radu.

jasminet
31. jan 2012

@adrika214 na nadchu ziaden liek neexistuje ani pre dospelakov. 😉 len odsavat sople, zvlhcovat nos libenarom, morskou vodou... pripadne nasivin, podlozit postielku aby nezatekali sople a vydrzat 😉

luciferkax
31. jan 2012

Dávam Nasivin pre detičky, mne nasivin robí dobre, tak dávam aj drobcovi. Z toho tak prestane noštek štkliť 🙂 🙂 ak by mal už hlieny hustejšie a noštek sa mu upchávam, skús dať Sinupret, sú to kvapky - na jedenie, nie do nosa, na prírodnej báze, a nám pomáhajú

majdom
31. jan 2012

My pouzivame PHYSIOMER BABY stoji to sice 8,5 Eur ale je to uzasny sprej, co sa tyka odsavania soplikov nam doktorka radila neodsavat, len podrazdit nostek vatickov aby sa mali vykychal. a zabralo za necele tri dni bolo po soplikoch. Co sa tyka kvapiek Sunupret aj ja som ich mala davala som ich do chvile kym som ich neochutnala, teda asi dva krat 🙂

lubina
31. jan 2012

@majdom babatkam a detom do jedneho raka by sa nemal davat spray do nosteka, este to nevedia tak dobre s dychom a mohli by sa zacat dusit. Mali by sa pouzivat kvapky.

lenka311
31. jan 2012

Nasivin pre miminká, myslím že je tam 0,01% - jednu kvapku do každej dierky 2krát denne.

desmodka
31. jan 2012

nam zabera sterimar s medou

majdom
31. jan 2012

lu

majdom
31. jan 2012

@lubina No kedze mi ho kaazala kupit doktorka asi vedela co robi a PHYSIOMER BABY je pre deti od 2 tyzdnov do 3 rokov.

lubina
1. feb 2012

@majdom ved to moze byt, len vo forme spraya by som ho ja tak malemu dietatku do nosteka nestriekala.MOhlo by sa zacat dusit a potom co? Informaciu, ze detom do jedneho roka sa do nosa nema aplikovat nic vo forme spraya, ale iba ako kvapky, je mozne najst hocikde na nete alebo v casopisoch pre mamicky. To ze to niektore maminy aj tak robia, tak to uz je ich osobne rozhodnutie a len na okraj, ani doktorky nie su neomylne, ved naco by sme potom mali Urad nad zdravotnou starostlivostou vsak???. Hlavne ze dietatku ta nadcha presla 🙂

nani7278
1. feb 2012

Ja mám dobrú skúsenosť s materským mliečkom. Vytrieť noštek, alebo aj kvapnúť. Sinupret je tiež fajn, aj morská soľ, ale takému malému bábätku by som sinupret nedávala, je tam predsa len alkohol aj veľa byliniek.

majdom
2. feb 2012

@lubina ja som len napisala svoju skusenost mne osobne sa nestalo zeby sa dusil a davam mu ho od dvoch mesiacov, no nepotrebujem sa hadat, kazdy ma svoj nazor a treba ho respektovat.
a co sa tyka tvojho nazoru ze sa moze zacat dusit ved si to nestrieka sam do nosa ale matka takze je na nej kolko toho strekne a je stale pri nom aby mohla v pripade potreby reagovat. A ked sa ti dietatko dusi ked mu zabehne slinka alebo mliecko? Nic nerobis? To je rovnaka situacia ako ked mu kvapnes kvapky alebo streknes kusok sprejika a nahodou mu zabehne . Ale ako vravim kazdeho osobna vec.

dyba
2. feb 2012

@majdom čože neodsávať?to počujem prvý krát, ale sedliacky rozum mi káže sa soplov zbaviť, aby sa v dutinách nehromadili a nezapálili. ale všimla som si tu na koníkovi, že mnohé lekárky majú zvláštne praktiky, moja mi zas oduševnene tvrdí, že dieťa do 5 rokov má piť umelé mlieko.samozrejme nutrilon, aby vypísala čo najviac receptíkov

dyba
2. feb 2012

@adrika214 postupujem ako @jasminet , ešte som zvýšila dávku cebionu. vitamínom C sa nedá predávkovať. nadbytočný telo vyciká

dyba
2. feb 2012

@adrika214 a hlavne nerieš nádchu pomocou lekára, lebo tí už dnes často robia z komára somára a zbytočne mamičky stresujú 🙂

katy1979
2. feb 2012

@dyba s tym vitaminom C mas pravdu ale treba zvysit davky vapnika kedze vitaminom C ho vyplavujes von

majdom
2. feb 2012

@dyba no nie ze neodsávat vobec ale co najmenej, ja som odsavala len rano ked sa zobudil a vecer ked isiel spinkat. alebo len vyberiem soplik vatickov. Napríklad ja úplne odmietam odsavanie pomocou vysavaca, to sa mi zda nadmieru neprirodzene a dieta sa nenauci poriadne vyfukat nos - zivim prikladom je moj 4 rocny synovec ktory si dodnes nevie poriadne fuknut.

dyba
2. feb 2012

@katy1979 dobré vedieť 🙂 . v akej forme dávaš vápnik? ešte sme to neskúšali

dyba
2. feb 2012

@majdom jasné že každá mama si vyberie, čo jej vyhovuje. vidíš,ja zas bez vysávača neviem 😉

dyba
2. feb 2012

deti sa smrkať postupne naučia. 5 ročná neter tiež nevie smrkať, tá si odsáva sama. jej 3ročný brat brat smrká ako blázon. až za uši 😵

katy1979
2. feb 2012

to nezavisi od odsavacky. my sme ju pouzivali pri oboch a starsí nevie smrkat dodnes a mladsí smrka. skor je to od povahy dietata a zavisi kedy pochopia princip.
ale nazor ze odsavat co najmenej som pocula viackrat. len ta nadcha trva asi aj tak rovnako dlho

@dyba v lekarnach sa aj predav kombinacia vapnik+C. len pri rocnom krpcovi asi len nejake tie multivitaminove doplnky. netusim ci ho robia aj v kvapkach.

lubina
2. feb 2012

@majdom ved aj ja som napisala, ze kazda mama sa rozhodne sama. Pri tom spray ma dietatko byt vo vzpriamenej polohe, aby sa to streklo tak, ako sa ma, takze male deti vlastne musis drzat vzpriamene sama....uz aj to hovori asi za to, ze je to asi pre tie vacsie, co uz dokazu aspon sediet.......ale ako pisem, kazda mama sa rozhodne sama

majdom
2. feb 2012

@lubina tento sa aplikuje po leziacky s hlavkou na boku takze dietatko nemusis drzat a to je aj pre mna vyhoda kedze som bez ruky.

frick
2. feb 2012

Cebion sa môže od koľkých mesiacov? ja keby som ráno krpcovi neodsala alebo vtedy keď má plný nos tak plače jemu to vadí samozrejme len pri nádche niektoré maminy odsávajú pernamentne.

lemge
2. feb 2012

ked ma husty soplik,tak treba odsavat.ked mu tecie ako z tocky,vodnaty soplik,ten netraba vysavat,aby sa nenarusila sliznica..na to su dobre homeopatika,na vodnatu nadchu Allium Cepa 9CH,alebo este lepsie 30CH.
ked su huste sopliky,na tie su ine homeopatika.urcite neublizia 😉