Čo žiadať od pediatričky?
Maminky, v krátkosti popisem situaciu. Mam deti, 11 mes, 3 roky a 5 rokov. Momentalne uz siedmy den maju teploty. Na zaciatku mali aj 40, riesili sme to zabalmi, kúpeľom a liekmi. Dnes je 7 den a najmladší a najstaršia maju stale 39. Dam liek, na nejaku dobu stlmí teplotu a potom zas vybehne hore. Dr som kontaktovala pred 3 dnami, ze tieto chrípky trvajú dlhsie, teploty okolo 5 dni a potom sa to moze vratit. Ide o to, ze najmladší a najstaršia dobrali atb asi pred 3 tyzdnami, tiez mali 40 teploty. Teraz uz im dr nechce predpísať atb, aby im nepoškodila pečeň..mna zaujima, je nieco, co by mohla dr spravit? Nejake odbery, stery? Uz som z toho celého unavena a vyčerpaná, naozaj by som chcela, aby uz boli ok :/ co sa tyka liekov, dostávajú Stoptussin, Sinupret, denne 2 krat inhaluju, okrem najmladšieho a teda lieky od teploty.
CRP urcite
Crp. Ak nebude vysledok, svedciaci pre bakterialny infekt, tak netreba ani vytery. Nasi tiez z choroby do choroby, su traja, takze raz donesie jeden, potom druhy...
Dcéra mala pred časom Streptokoka a Moraxellu = výter z nosa a syn má teraz šarlachovú angínu = výter z hrdla (úst), neviem odkiaľ ho robila 🤷♀️
@di228 crp nerobila. Syn mal 2 dni teplotu a kašeľ. Ten trval dlhšie. Ale šarlach mali potvrdený v triede a dcéra bola po dvoch mesiacoch konečne v poriadku, tak som nechcela riskovať a zobrala som ho k lekárke. Js som takú diagnózu nečakala, on žiadne iné príznaky nemal. A dcéra mala vtedy tiež vysoké teploty, týždeň trvali 🙁 Okrem toho mala iba sople a kašeľ.
@palicka ona vyšetruje, resp. ja k nej idem vzdy, ked mam pocit ze je treba. Ale decká mali vysoke teploty, cakacky by boli niekolko hodinové medzi chorými detmi, tak ma to veru nelákalo. Ale jej vysetrenie je presne len o počúvaní, pozrie do hrdla a spravi crp, ked ju požiadam. Zajtra tam skocim s detmi, nech mam pokoj na dusi.

@di228 ziadala by som odber krvi na crp