Čo znamená zvýšený svalový enzým u dieťaťa?
Ahojte prosím nemáte niekto skúsenosť ? Moje 2,5 ročne dieťa (chlapec) má zvýšený svalový enzým CK má ho12,
LD má v norme veľmi mierne zvýšené aj pečeňovky.
Sme poslaný na neurologiu. Mám sa niečoho obávať ?
Malo niekoho dieťatko také výsledky a bolo všetko OK?
Malý okrem zvýšeného enzýmu nemá žiadne iné problémy. Je extrémne živý, ako bábätko bol pohybovo v predu, nemá problém so skákaním, behaním, vylezie hocikam on proste neposedí ani minútu .
@mbiresova29 ahoj, aj moj mal.zvyseny, este ideme na kontrolu. Pokial nema zvysenie v stovkach, ide pravdepodobne podla neurologicky o dosledok virozy, ockovania, svalovky, atd.
@mbiresova29 ahoj, aj moj mal.zvyseny, este ideme na kontrolu. Pokial nema zvysenie v stovkach, ide pravdepodobne podla neurologicky o dosledok virozy, ockovania, svalovky, atd.
@blaazi a môžem sa opýtať aké mal hodnoty ? My ideme v apríli na neurologiu na emg a dovtedy spravia ešte kontrolný odber
Nie v 100vkach nie 12 mal
Ahoj, ja len že už si sa to pýtala a dostala si odpoveď, stále je málo?
@anonym_cae9a4 ano dostala som odpoveď a som za ňu vďačná ale proste mám strach o svoje dieťa a priznám sa som naňho dosť citlivá. Tak ak rozčuluje niekoho že sa ešte raz pýtam tak ma to mrzí .
@anonym_cae9a4 ano dostala som odpoveď a som za ňu vďačná ale proste mám strach o svoje dieťa a priznám sa som naňho dosť citlivá. Tak ak rozčuluje niekoho že sa ešte raz pýtam tak ma to mrzí .
@mbiresova29 a čo chceš ešte niečo iné prečítať? Čo chceš prečítať, aby ťa to upokojilo a počkala si do vyšetrenia? Keďže syn nemá žiadne problémy.
@anonym_cae9a4
@mbiresova29 prečo toľko hnevu ?
Nechodím sem a chcela som to dať do inej sekcie ale očividne som zas tu …. Nevyznám sa v tom . Tak ma to mrzí chcem len pomoc nič iné . A zmazať to už nejde mi
@mbiresova29 pozeram tu diskusiu predtym, dostala si jasnu odpoved. Ale ja osobne by som sa pytala osetrujuceho lekara dietata..tam si asi tiez dostala dostatocne kompletnu odpoved
@mbiresova29 pozeram tu diskusiu predtym, dostala si jasnu odpoved. Ale ja osobne by som sa pytala osetrujuceho lekara dietata..tam si asi tiez dostala dostatocne kompletnu odpoved
@stanislavicenka práveže som nezistila nič konkrétne povedali mi že to nie je vysoké a ani nie dobré …tak čo mám z toho ?
Že mi o tom bližšie povedia o 2 mesiace na EMG …
Tak preto či nemá niekto skúsenosť s takými hodnotami a bolo všetko OK … lebo bližšie info nemám či mám sa niečoho báť či nie
Kvoli comu mal odber, ked nema ziadne tazkosti?
Ck 12 u/l je nízka hladina
24-200 u/l je normál
vysoka hladina je problém
Nízka nie
Treba ist na genetiku, ak to pretrvava...aby vylucili svalove choroby
Kvoli comu mal odber, ked nema ziadne tazkosti?
@sisa_s kvôli špičkovaniu ale on nechodí stále sa špičkách ale strieda to
24-200 u/l je normál
vysoka hladina je problém
Nízka nie
@anonym_acae21 ak dobre prepočítavam tak v tých hodnotách čo píšeš má 768
A v tých čo mi doktorka hovorila tak norma je 3 a on má presne 12,8
Treba ist na genetiku, ak to pretrvava...aby vylucili svalove choroby
@monvitka to mi povedali že to bude až ďalší krok po EMG

Ahoj, ja len že už si sa to pýtala a dostala si odpoveď, stále je málo?